Fira nyår utan raketer

31 December 2013, 12:02
 
Idag är det nyår och dags för raketer, vilket innebär smällar och höga ljud. 
Alla kaniner reagerar inte på detta, men många gör. Kaniner kan rent utsagt få panik vid denna tid på året.
För att hjälpa din eventuellt rädda kanin kan du lägga en handuk över buren, men det är inte nog. Du bör göra något vettigt denna tid på dygnet, något för djuren. Gör som vi, avstå detta firande. 
Om du avstår att själv delta i avfyrande av raketer hjälper du utöver dina egna kaniner även andra husdjur och vilda djur. 
 
Vill ni fira nyår men inte avfyra raketer kan man istället använda svävande ljuslyktor, de är helt ljudlösa och inget som kommer påverka kaninerna, andra husdjur eller vilda djur. Men tänk på att dessa inte ska släppas i närheten av åkrar, det är stor risk att ljuslyktorna hamnar där och kommer med i djurens foder när det är dags för bönderna att skörda.
 
Gott nytt kaninår!

Kommentarer
Postat av: :)

Jättebra att ni tipsar om sådant, fortsätt med det!

2013-12-31 @ 13:44:07
Postat av: Anonym

Hur ska mman göra om man inte är hemma, utan någon annanstans ock skjuter. Är rädd att mina tre gullekaniner blir rädda av grannarnas (vet inte om de skjuter, men iallafall)

Svar: Som det står kan man lägga ett år handdukar eller liknande över buren så dämpar set ljudet lite. Lägg gärna in mycket halm i hörnen av buren och i kaniner hus // bloggarna
bunnyday.blogg.se

2013-12-31 @ 14:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback