Välkommen tillbaka Claire!

31 Januari 2014, 21:49
Hej!
Jag har tyvärr inte hunnit skriva något denna veckan, det beror på att jag just nu har oerhört mycket i skolan, och hinner därför inte skriva eller fota något. 
Därför tänkte jag idag ge er ett extra långt inlägg, för det är verkligen mycket som har hänt denna veckan.
 
Tyvärr är det första en tråkig nyhet. I söndags började det blåsa oerhört mycket igen, vilket gjorde att Texas öga hade börjat rinna på måndag morgon. Det är jättetråkigt att det gick från en klar förbättring till en snabb försämring. 
Texas bur står nämligen lite dumt till, den skyddas inte av blåst eftersom det är ett öppet gärde framför, detta gör att det har blåst in i buren och det har antagligen åter igen kommit spån i råkanalen. Därför har Texas åter igen fått ögonsalva, samt att jag har tömt buren på spån och ersatt med halm. Det har dock inte blivit någon förbättring än, så på måndag kommer vi boka en ny tid hos veterinären. 
 
 
Alla anmälningar till LU är inskickade, samt att jag i måndags anmälde mina tre hoppare till tävlingen på söndag. Hoppas verkligen att Link går lika fint som förra gången, gör han inte det, kommer han eventuellt få en paus fram till mars, men det är inte helt säkert än. 
 
 
__________________________________________________________________________________________
 
 
Nu till det ni säkert undrat över, vad är det för kanin som flyttat hit?
Igår när jag kollade igenom blocket i jakt på en fackbur såg jag en annons på en enligt säljaren "blågrå" lejonkanin. Denna kanin var en liten hona på 6-8 månader och läskigt lik Nikki. 
Jag började fundera, staden kaninen fanns i stämde helt överens med vart vi sålde Nikki's syster och halvbror. Det slutade med att jag länkade annonsen till min syster, som hade mobilnummret till ägaren, och det visade sig vara Nikki's syster. 
 
Vi ringde gång på gång, men fick inte ett enda svar, inte från någon av telefonerna. 
Tillslut kom det ett sms där det stod att hon var på jobbet och undrade vem som ringde. Allt var ett missförstånd. Tjejen som hade Claire, hade tagit över henne då hennes vän inte la någon tid på Claire. Men nu hade det visat sig att dom skulle flytta och hade endast plats och tid med en kanin, och då valde de att ha kvar "sin egna" kanin, Smoothie, vilket var helt förståligt. 
De hade tyvärr tappat bort Claire's härstamning samt faktapärm där alla information till oss fanns. Därför hade hon hamnat på blocket. 
 
Idag hämtades Claire, väl hemma kom hon snabbt till rätta i sin nya bur, och var riktigt framåt och oerhört mysig. 
Claire är lite rund om magen. Hon har nämligen levt på pellets, morötter och knäckebröd, vilket gjort att hon helt enkelt inte kunnat hålla sig i form då hon avstått höt. 
 
Vi har kollat igenom Claire, och det visade sig att hon inte var i jättegod form. Klorna var väldigt långa, 0,5 cm från pulpan och ut, en del tovor samt gaser i magen. Ena tån hade blivit bruten och sedan läkt, vilket har skett på grund av att klon varit för lång, hon har dock inte ont så det är inte allvarligt alls. 
Nu kommer hon få leva på hö ett bra tag framöver, tills magen har blivit bättre. Självklart kommer hon även få röra på sig inomhus en hel del.
 
Vi får se om vi kommer behålla Claire eller inte. Det beror helt och hållet på vad för hem som kommer att erbjudas. Men i nuläget ska vi se till att hon blir lika pigg och fräsch som hon var när åkte vid 8 veckors ålder. 
 
 
// Mathilda och kaninerna

Spänd!

30 Januari 2014, 20:57
Hejsan!
Nu är det bara 29 dagar kvar till årets största händelse, Landsutställningen! Är så otroligt spänd, främst för att dey är mitt första LU och givetvis för att det är Sveriges största kaninutställning med ungefär 1400-1500 kaniner anmälda (har inte den exakta siffran i huvudet). Sen är jag också förväntansfull inför de två nya kaninerna som följer med mig hem, en zobelsiames blå lejonhuvad dvärgvädurshane vid namn Hallsjö's Rocky och en madagaskar manteltecknad dvärgvädurshona vid namn Fröken Fröjds Tardis. Hon skall användas i avelsprojekt att förbättra kropp på lejonhuvad dvärgvädur, men främst vara till kel.
 
Kaninerna mår i vilket fall bra, dock har det bara varit ett förfärligt snöoväder och jag har knappt kunnat ta mig utanför dörren. Så kaninerna har bara fått mat och vatten, något annat har jag inte haft möjlighet att göra i detta oväder. Men enligt väderleksrapporten skulle det bli varmare och sluta blåsa nu till helgen, håller tummarna för det!
 
Såhär ser i alla fall Tardis och Rocky ut:
 
 
- Amanda
 

Lycklig!

30 Januari 2014, 00:47
Under veckan så har snön laggt sig även här nere i södra skåne, jag har dock varit sjuk hela veckan och har inte kunnat göra så mycket med kaninerna. Men idag så mådde jag bättre så jag passade på att gå ut till kaninerna. Jag satte upp den stora hagen på 8 kompostgaller, stälde fram ett 2 våningshus med halm i översta huset, lite leksaker osv. Jag släppte först ut Ali och i början gillade hon det inte direkt, kallt och hon såg knappt över snön. Men efter ett tag så började hon röra sig, hon började springa runder och bjöd på massa glädje skutt! Medans ali var i hagen så hoppade jag inez lite, hon är fortfarande inte i form? jag vet inte riktigt vad det kan vara. Men hon hoppade X:et och halv 2:an bra. Jag sprang även lite i backarna med inez för att hon ska kunna bygga upp sina muskler igen. När det var Inez tur i hagen så valde jag att pröva hoppa lite med Alison (jag vet att hon har startat lätt 1 gång men inte mycket mer) Jag blev glatt överaskad när hon hoppade fint över lätt hinderna och även några msv hinder. Funderar på om hon ska få starta lätt den 15:de, får se hur hon känns vid nästa träning. Ska försöka filma imorgon när dom är i hagen och nästa gång Alison hoppar :)
 
- Cecilia & kaninerna

Kvällssysslor

29 Januari 2014, 20:37
Städat och tråkat som vanligt, men kaninerna blev som vanligt glada över att komma ut. Har haft fullt upp hela veckan precis som vanligt, har nu fem prov på fyra veckor att se fram emot, och två inlämningsuppgifter som jag vet om såhär långt, så hör ni inte så mycket från mig vet ni varför men jag ska göra mitt bästa.
 
Elsa brukar få springa lös för hon gör inte så mycket när hon sitter i hage, hon sitter mest i huset typ och med den mage hon fått utan motion under maskbehandlingen är inte att leka med, trots indragen foderranson. Börjar undra om inte hon kan suga näringen ur allt hon bara ser på, haha. 
 
När jag tog fram foderhinken blev hon glad, men jag blev orolig för att bli biten i fingrarna för att jag var för långsam med att öppna locket. Ni som har häst och har mineralhinkar vet hur svåra de är att öppna när man klämt igen dem ordentligt (typiskt mig). 
-Skynda, jag svälter!
 
-Äntligen!
 
Och undrar ni över hennes gula päls- hon satte sig i lådan jag använder när jag städar och blev duschad med smutsigt spån, såg inte att hon satt där nämligen. Tokfian satt kvar tills jag började borsta bort spånet, "det är mitt nu!" tyckte hon...
 
Mimmi tog jag och vägde en sväng i tron att hon gått ned i vikt, men så var inte fallet. Däremot har pälskvalitén blivit hemsk, ett åldersrelaterat problem. Ska ge henne lite vetegroddsolja och se om det blir bättre, men så länge hon är pigg och fräsch i övrigt så får hon gå kvar och ha det bra.
 
-Sonia

Alisons resa - dag 16

28 Januari 2014, 16:35
Ali har blivit mer hemma stadgad och är lite mer framåt i buren, av någon anledning så har hon börjat hugga efter en i buren igen. Men det ska tränas bort... igen. Annars går allt bra, hon har gått ner i vikt och hon äter ordentligt. Hon är fortfarande rädd i hagen, men jag har sätt lite glädjeskutt då och då. Man blir så glad när man ser att kaninerna gör glädje skutt. Man vet att dom är lyckliga, en bra tjänsla. Snart ska jag ta upp hoppningen med henne igen, tror det skulle varit bra för henne då hon är i ganska dålig form just nu. Det finns nog inte så mycket att skriva om, det har inte hänt så mycket facktiskt. Blir ett längre inlägg nästa gång.
 

Tävling 25 january | SKH |

28 Januari 2014, 13:37
Hejsan, jag har varit lite off dom senaste dagarna som vissa kanske märkt detta är av personliga anledningar. ILördags så var jag på tävling i Höganäs med Skånes kaninhoppare. Vi åkte hem ifrån vid 06.00 på morgonen och tävlingarna började kl 09.00. Jag åkte med Emma som siter i styrelsen och ska då vara en av dom första på plats så vi var där tidigt. Raavi skulle debutera i mini och Inez skulle tävla lätt UT, raavi var orädd på plats och värmde upp bra och visade upp sig på sin bästa sida och fick många komplimanger. Inez var rädd och osäker som vanligt. När Raavi skulle hoppa fram gick allt bra, han hoppade fin och sprang på bra mellan hindrena. Men när han kom ut på bannan frös han, han blev jätte nervös och kröp mellan hindrena. Detta resulterade med att han inte kom igenom bannan på den utsatta tiden. Men jag är nöjd, det var hans första gång att hoppa borta. Han hoppade fint på framhoppningen och visade upp sin bästa sida och mer kan jag inte begära! Inez... ja jag vet inte vad som har hänt med henne, hon har inte varit sugen på länge. Denna gången vände hon bara sig ifrån hindrena och var jätte rädd! Det blir ett nytt försök den 15:de om det inte funkar då så får hon vila tills sommar säsongen. Hon som vanligt sprang fint under uppvärmningen men funkade inte ens på framhoppningen.              Här under ser ni en bild på 4/9 av ungarna från typsnits kullen, Alla var med och tävlade och fina Arista vann hela mini klassen med sin bror Arezzo tät i hälarna.
| Arista | AreZZo | Raavi | Tachi |
 
 
 
Foto| Malin Hultman | Snowflakes kaniner |

Kaninungarna 1 vecka

27 Januari 2014, 20:30
Hejsan!
Idag har kaninungarna hunnit bli en vecka, tyvärr hittades en unge ihjälfrusen i förrgårmorse också. Men de tre kvarvarande var runda och välmående.
Idag lever fortfarande alla tre och är tjocka och fina, ser nästan ut som de svalt varsin pingisboll. Pälsen har vuxit ut ganska mycket och det dröjer inte länge tills de öppnar ögonen nu, på torsdag eller fredag kanske? Så spännande! Tror i alla fall att förfördelningen är: en zobel brun, en virödögd och en zobel blå.
 
 
- Amanda

Han är sig lik igen..

26 Januari 2014, 20:36
Idag har det städats burar samt rastats kaniner.
Det är riktigt roligt att Texas har blivit sig lik igen. Ögat hade bara runnit ytterst lite, och han var full av energi idag. Jag kände äntligen igen min fina kille! Han har nämligen varit väldigt stilasittande i 2 veckor och inte velat göra någonting..
 
Jag filmade och fotograferade honom en hel del, testade nya inställningar på kameran. Blev inte jättebra bilder, men helt okej. Kompostgallret stör, jag vet, men jag har inte orkat redigera. :P
 
Texas i hagen
 
 
           
 
           
 
// Mathilda

Hämtat hö

26 Januari 2014, 18:05
Idag var jag och pappa och hämtade ca 1,2 ton hö, nu ska det väl räcka ett par månader (vi har två hästar också).
En del av höet här
 
Tog också lite bilder på Dexter, han är så trevlig att fota eftersom han förstår ganska fort att man inte är intresserad utav att kela med honom, så då ignorerar han en och fortsätter pyssla på med sitt i lugn och ro så man kan fota. De andra däremot är väldigt klängiga, haha.
 
 
-Sonia

Trestads KH 25/1 - Resultaten

25 Januari 2014, 20:42
Idag var det en extremt kall tävling. Vattnet frös efter bara 30 minuter, så ni kan ju ana hur kallt det var.. men det gör inget, för kaninerna gick jättefint. Alla gjorde vad dom kunde och orkade, så jag är mer än nöjd. 
 

Opal gick på 1+1 i första lätten, tröttnade lite sen och gick på 3 fel i andra lätten. Men jag väntade mig absolut ingen topplacering. Hon är nämligen väldigt känslig för kylan. 

Hanny gick på 1+3 i första medeln och 1+1 i andra, vilket blev en första placering! Hon debuterade även höjd ej elit och kom tvåa på 50cm, men 3 jättefina försök på 60cm.

Link gick på 2+0 i första medeln vilket blev en 2:a placering. Och inte nog med det, i andra medeln gick han på 1+1 och kom 3:a. Detta var extra roligt eftersom jag tänkte ge honom en paus i februari, kanske var de därför han hoppade så fint idag. Han brukar nämligen slarva och springa av banan en hel del vilket blir korrigeringsfel. Men idag sprang han inte av banan en enda gång. 

Hoppade även en väns kanin, Maya, som dubbelnollade i första lätten och kom tvåa. Det var även hennes sista pinne upp till medel. En sån rolig liten kanin att hoppa!
 
 
// Mathilda

Oturen håller i sig...

25 Januari 2014, 10:10
Hej
Oturen fortsätter tyvärr hålla i sig, en till kaninunge hittades död utanför boet och en annan har försvunnit helt. Förmodligen har honan ätit upp den, detta är inte ovanligt förekommande och jag känner många som har råkat ut för detta. Det kan vara många anledningar att detta sker, men jag kan direkt säga att det har inget att göra med att man kollar i boet och rör ungarna. Utan vissa honor kan på egen hand gallra ut i kullarna, alltså ta bort de som hon anser är för svaga för att överleva och faktum är att de som dött har varit de minsta i kullen och jag misstänker faktiskt att Vilda (kaninmamman) har gallrat i kullen.
En annan anledning är att ungar råkat följa med ut ur boet och sedan hamnat ute i kylan och dött, då kan honan faktiskt äta upp dem för att de inte vill locka dit rovdjur till de överlevande ungarna.
Ibland kan saltbrist vara en orsak till kannibalism, så man borde prova sätta dit en saltsten. Men var alltid försiktig med saltstenar! Kaniner behöver egentligen inte ha saltsten, det kan bland annat orsaka urinsten.
 
Kollade de kvarvarande fyra ungarna, de tre bamsingarna i kullen var tjocka och pigga, men tyvärr var en av de vitrödögda väldigt smal och inte alls pigg. Denna unge har varit en av de minsta i kullen.
Så jag satte mig direkt med mamman liggandes på rygg i knäet och lät ungen få dia sig proppmätt på Vilda. Den snuttade ivrigt och somnade sedan i min hand, nöjd och belåten.
 
Jag lär nog inte blogga något mer idag och kanske inte i morgon, är inte alls på det humöret nu.
 
- Amanda

Uppfödarintervju - Zincerellas hoppekaniner

24 Januari 2014, 20:54
Översättningen stämmer inte fullt ut, den är ungefärlig.
 
 
Uppfödningens namn: Zincerellas hoppekaniner
Uppfödarens namn: Amalie Skjæveland
Län: Rogaland (Norge)
Hemsida: http://zincerella.weebly.com/
Facebook-sida: https://www.facebook.com/zincerellas.hoppekaniner
Aktiva hoppkaniner: 9 aktive hoppekaniner.
 
 
 
Vad fick dig att börja med kaniner?
Jeg har hatt kaniner hele livet og interessen for dyr, hvor spesielt kaniner har jeg alltid hatt. Mamma har samme interesse og derfro er jeg oppvokst med kaniner.
Jag har haft kaniner och intresset för djur hela liver, och kaniner har jag alltid haft. Mamma har samma intressen och därför växte jag upp med kaniner.
 
 
När tog du din första kull, vad var det för kull?
Mitt første kull var ikke helt planlagt, men en tyvparring mellom Volantos Champion Yoshiko Takeshi og Bamse. Ikke en kombinasjon jeg ville ta og jeg ville ikke trodd dem skule bli særlig bra. Men ene ungen i det kullet Zincerellas Clover Royal er kommet seg til elite og tok norsk rekord i lengde iår på hele 270cm. Tre andre i kullet er også middels og vanskelig.
Min första kull var inte riktigt planerad, en tjuvparningskull mellan Volantos Champion Yoshiko Takeshi och Bamse, inte en kombination jag ville ta eller trodde skulle bli bra. Men en unge i kullen, Zincerellas Clover Royal har tagit sig till eliten och tog norskt rekord i längd nu i år på hela 270 cm. Tre andra i kullen är också medelsvår och svår. 
 
 
 
Vad är dina mål med uppfödningen?
Mitt mål for avlen er å få frem store, høyreiste, friske og hoppeglade kaniner. Kaniner med god spenst og mye pågangsmot. Gemyttet til kaninene er også veldig viktig for meg, det er bra at dem har meninger og vilje men ønsker snille kaniner. Jeg tenker godt gjennom før jeg setter kullet, for at det skal bli bra og at ungene kan bli slik jeg ønsker.
Mitt mål med aveln är att få fram stora, långa, friska och glada hoppkaniner. Kaniner med mycket spenst och en hel del mod. Temperamentet är också mycket viktigt för mig, det är bra att de har åsikter och vilja, men vill även få fram fina kaniner. Jag planerar noga innan jag tar kullen, för att aveln ska bli bra och för att ungarna ska bli som jag vill. 
 
 
Hur ser din kaningård ut?
Nå så har jeg en kaninbod med en 6er seksjon (facksbur), hvor hvert bur er 140x70x70cm, en 3er seksjon på 150x90x70cm og 3 innebur på 120x60cm. Ute har jeg flere store utebur som brukes mest om sommeren og har flere inneburer. I hagen står også mange stor garder som kaninene tilbringer mye av dagene ute i.
Nu har jag en kaninbod med en 6-fackare där varje bir är 140x70x70 cm, en 3-fackare där varje bur är 15x90x70 cm och 3 inneburar på 120x60 cm. I trädgården finns också många stora hagar som kaninerna tillbringar stor tid av dagen i. 
 
 
 
Vad får dina kaniner för foder?
Kaninene mine blir foret på Oxbow ungdyrfôr som jeg blander med litt Cuni Complete. Jeg er veldig fornøyd med det foret, kaninene liker det godt og de holder seg fint. Dem har også fri tilgang på godt høy og rent vann hele tiden.
Mina kaniner får Oxbow ungdyrfôr som jag blandar med lite Cuni Complete. Jag är mycket nöjd med dessa foder, kaninerna mår bra och håller hullet normalt. De har också tillgång till bra hö och rent vatten hela tiden. 
 
 
Din framgångsrikaste kull:
Jeg venter et veldig spennende kull mellom Flamencos Champion Lyckostjärna og Sjökullens Great Champion Blåklint snart, så det tror jeg vil bli utrolig bra!
Jag väntar på en mycke spännande kull mellan Flamencos Champion Lyckostjärna och Sjökullens Great Champion Blåklint, och ungarna tror jag kommer bli fantastiska! 
 
 
 
Vad anser du som viktigt inom avel?
Det viktigste er å ha friske og hopeglade kaniner med mye mot.
Det viktigaste är att ha glada och friska kaniner kombinerat med mycket mod.
 
 
Hur planerar du dina kullar?
Jeg planlegger litt utifra hvilke egenskaper jeg selv liker hos en hoppekanin. Jeg bruker god tid på å finne den perfekte hannen til min hunn og planlegger godt slik dem kan bli bra både på og utenfor banen.
Jag planerar lite utifrån vilka egenskaper jag vill ha hos en hoppkanin. Jag tillbringar mycket tid till att hitta den rätta hanen till min hona och planerar väl så att ungarna blir bra både på banan och hemma. 
 
 
Vad tänker du på när dom köper in avelsdjur?
Jeg kjøper egentlig ikke avlsdyr for å avle på. Men kjøper hoppekaniner og har kull på dem om det passer å går.
Jag köper inte in kaniner för att avla. Jag köper in hoppkaniner och tar någon kull när det passar och går. 
 
 
Vad tänker du på när du sparar ungar ur dina egna kullar?
Det er egentlig veldig vanskelig å velge, dem er ofte så herlige alle sammen og skulle helst hatt alle, hihi. Men det er somregel en eller to som skiller seg ut og som blir igjen.
Det är verkligen svårt att välja, dem är oftast så härliga allesammans och jag skulle helst vilja behålla alla, hihi. Men det är som regel med en eller två, de som sticker ut lite extra och som återstår. 
 
 
Hur ska den perfekta kaninen för dig se ut/vara?
Den perfekte kanin for meg har jeg alerede funnet, min kjære Rico! Men det skal være en kanin med mye vilje, mye mot, en som elsker å hoppe og som er snil å god.
Den perfekta kaninen för mig har jag redan hittat, min kära Rico! Men det ska vara en kanin med mycket vilja och mycket mod, en som älskar och hoppa och som är snäll och god. 
 
 
 
Hur skiljer sig kaninhoppningen i Norge från den i Sverige?
Kaninhoppingen er nokså lik i Norge og Sverige, med regler og slikt. Sverige startet jo mange år før og har blitt et stort forbund både i SKHRF og SKAFKH. For bare to år tilbake så ble vi reknet som å ha litt lite utfordrene baner, men i 2011 kom det same reglene som sverige med høyder på hinderene, så nå mener jeg det er veldig likt. Den største forskjellen er vel at i sverige så har dere dannet deres eget riksforbund, noe vi ikke har klart å få til her enda, vi har bare NKHF for mange år tilbake så var det slik at norge og sverige neste sammarbeide, vi i norge reiste nesten like ofte på konkurranser her som over grensa. Så Norge og Sverige er nok de to som er mest like og som har utviklet seg mest Håper på å få dannet ett riksforbund her også slik vi hoppere i Norge kan bli mer slevstendige. Jeg selv importerer litt kaniner fra sverige, da jeg har god kontakt med mange der og som sagt så er hoppeavlen kommet litt lengre Jeg har ikke så mye peiling på hvordan det er i andre land, men vil tro Sverige er størst, så Norge, Danmark, Finland og de andre små etter. Sverige og Norge er nokså like, så Danmark føler jeg har det slik vi hadde for mange år tilbake og som Sverige hadde for enda flere år tilbake. Så hadde jo vert gøy om dem også ble store og bra liksom. Slik jeg har sett på filmer så har dem veldig lave hinder i f.eks elite og dem har mange andre regler som vi ikke har.. Andre land er jo nokså nye i sporten og sikkert enda under utvikling. beklager for litt vanskelig skrevet kanskje.
Kaninhoppning är mycket likt i Norge och Sverige, med regler och sådant. Sverige startade åren före och har nu blivit två stora föreningar, skhrf och skafkh. För bara två år sedan började vi ha lite mer utmanande banor, år 2011 kom Sveriges regler med måttet från översta märlan till översta punkten på stödet. Så nu tycker jag allt är mycket likt. Den största skillnaden är att Sverige har bildat sina egna nationella förbund, vilket inte Norge har lyckats med ännu, vi har bara NKHF. Under många år var det nästan som att Norge och Sverige sammarbetade, vi reste ifrån Norge för att tävla lika ofta som vi tävlade här. Så Norge och Sverige är förmodligen de två länder som är mest lika varandra och som har utvecklats mest. Vi hoppas på att kunna bilda ett nationellt förbund här också så att Norge kan bli mer självständigt. 
Jag importerar också många kaniner ifrån Sverige, jag har många goda kontakter där, och som jag sa så har hoppaveln kommit mycket längre där. 
Jag är inte så insatt i hur det är i andra länder, men Sverige är störst, sen Norge, Danmark och Finlands, sedan finns de även andra väldigt små länder. 
Sverige och Norge är ganska lika, Danmark har det som Norge hade för några år sedan, och det Sverige hade för många år sedan. Vi har gjort narr av dom. Som jag sätt i många filmer så har dom väldigt låga hinder i elit och det finns många andra regler som vi inte har. 
Andra länder är ganska nya med sporten och antaglien mer under utveckling. 
 
 

Nu var dom bara sex

24 Januari 2014, 20:14
Hej
På morgonen hittade jag tyvärr en av kaninungarna utanför boet, ihjälfrusen... Den måste ha följt med mamman ut ur boet i spenen när hon diade den och på så vis hamnat utanför boet. Så små kaninungar är oförmögna att ta sig tillbaka på egen hand och kaninhonan kommer inte plocka upp och lägga tillbaka den.
De sex kvavarande kaninungarna var i alla fall pigga och välmående, det är väldigt skönt och jag hoppas innerligt att de överlever i alla fall!
 
Lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
- Amanda

Veterinärbesöket för Texas

24 Januari 2014, 20:11
Nu är vi hemma från veterinären. Allt gick jättebra och personalen var verkligen glada över att ha fått ta hand om en så snäll och tillgiven kanin, alltid roligt att få höra sådant om sina kaniner, speciellt de som går i avel.
 
Texas sövdes för att spola höger ögas tårkanal. 
I tårkanalen fanns 5 stycken varklumpar av spån som hade skavt en hel del. Detta gjorde att ögats vätska massproducerats och därför även runnit ut genom nosen. Så nu har han fått nya ögondroppar och ska ha dessa i 10 dagar. Sedan ska det vara helt återställt, så vi hoppas verkligen att han slipper veterinären på ett tag sedan, och att han är i topp till LU. 
Nu är han väldigt trött och inte alls sig själv. Det vill säga att han verkligen inte är framåt eller strålar på bordet.
 
Imorgon är det tävling. Jag hoppas att alla blir filmade, men antagligen blir de lite struligt i lätten med filmningen, så vi får se hur det blir.
 
 
// Mathilda

Kaninungarna 3 dagar

23 Januari 2014, 20:50
Hejsan!
Nu har kaninungarna hunnit bli tre dagar gamla, de växer så det knakar och man ser skillnad på dem dag för dag. Nu syns det tydligt att pälsen börjar komma fram. Kan knappt vänta tills de öppnar ögonen och börjar kravla ur boet för att undersöka buren.
Har redan kärat ner mig i de två vitrödögda, den viltgrå och den andra viltfärgade (som jag misstänker kan vara viltblå). Hoppas att åtminstone två av dem är honor, isåfall kommer båda stanna. Så vi håller tummarna stenhård nu!
 
 
- Amanda