Fem små knoddar!

31 Maj 2014, 22:53
Ikväll när jag kom ut hade Disa fått fem små knoddar, tre japantecknade och två viltgula (om de inte är vansinnigt undertecknade japaner vill säga). Hon verkade precis ha fött dem för hon var i full gång att rengöra sig efter födseln. Ungarna var alla runda och fina och hon hade byggt en riktigt fint bo, märks att hon haft kull förut! 
Tog en snabb mobilbild och fodrade så hon får vara ifred med sina små, spännande att se om det blir någon fin japantecknad! 
 
Mamma kanin snyggar till sig lite.
 
-Sonia
 

Olofstorp - 31 Maj 2014

31 Maj 2014, 21:23
Hej!
Då var det som sagt en dag som spenderades på utställningen i Olofstorp idag. Jag hade ju själv ingenting att varken ställa ut eller hoppa med (hoppar inte i kaf längre). Men det var såklart riktigt roligt endå, träffa lite andra kaninmänniskor och kollade in lite kaniner, främst dvärgharar såklart. 
 
Jag var inte där jättelänge, kanske 2 timmar eller så. Ville ju hem till mina egna små också. Men en del kort knäppte jag under slutet av bedömningen, alltså på hermeliner och dvärgharar. 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Fotograferingen

31 Maj 2014, 11:51
Hej!
Nu har jag precis blivit klar med bildredigeringen, så det är väll dags att visa er resultatet. Blev en hel del bilder trots att jag bara plockade ut de aldra bästa, men ni får överleva. ;)
 
Idag har även Opal gått 1 vecka av dräktigheten, och hon har redan blivit surare.. så ett gott tecken iallafall.
Men detta får bli ett snabbt inlägg eftersom jag ska iväg till utställningen nu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Grennallning

30 Maj 2014, 23:04
Hej!
Idag har kaninerna varit ute i flera timmar medan burarna tömdes helt och matte gick o hämtade grenar, en massa grenar..
 
Fotograferade även alla kaninerna idag, så att dom kan få nya profilbilder på hemsidan. Däremot har jag inte hunnit redigera bilderna än, så ni får nog se dom imorgon. 
 
Mer än så har faktiskt inte hänt, tog sin lilla tid med fotograferingen.. alla är ju inte direkt så samarbetsvilliga.
Men imorgon bär det av till utställningen i Olofstorp för att kolla läget, har ju själv inget att ställa, men alltid roligt att kolla. Så kanske tar med mig kameran och knäpper lite, men inte helt säkert än. 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Kaninbebismys

30 Maj 2014, 15:57
Istället för blåst så har vi regn idag, så har bara haft ett gäng kaniner ute i hagarna och under tiden fodrade jag och kollade till kaninungarna i Madicken och Kajsas kullar. Tänk att i den kommande veckan så blir de redan fyra veckor, vart tog tiden vägen egentligen?
Efter ungefär en timme fick de kaninerna som var i hagarna komma in i sina burar, de andra kaninerna som inte fick komma ut idag får komma ut imorgon istället, förhoppningsvis är det bättre väder då.
 
När kaninerna i kaningården var klara så var det dags för Selma att komma ut och då passade jag på att fylla på hö, byta vatten, ge pellets och kolla till hennes tre kaninungar. Kunde inte låta bli att ta in raringarna en stund och gosa lite, inte för att det är några problem. De har ju lämnat boet och deras mamma var nog bara glad över att få vara ute och skutta av sig.
Passade på att kolla könen och till min besvikelse så är det bara hanar! Jag som hade hoppats på att kunna spara en liten hona, men icke. Fast förmodligen lär jag behålla minst en av dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
- Amanda

Resultat | Tävling 25/05 |

29 Maj 2014, 22:50
I söndags var det tävling i Ängeholm. Det var strålande solsken, jag väntade mig regn så jag kom i mjukis och utan solkräm. Som tur va så tog jag med mig shorts men solkräm.. det glömde jag så jag brände mig som in i ( smidigt värre). Värmen tog hårt på kaninerna, det märktes. Men dom var verkligen helt orörda av värmen väl på banan ( duttade vatten på baksidan av öronen innan start vilket kyler ner dom). Alla kaninerna presterade super och jag är super nöjd! Mina fina bebisar <3
 
Midgårdsolens Raavi
Krok lätt ny.
Detta var raavis första krok på gräs. Han har inte gått bra sedan han började i december så jag förväntade mig inget utav honom. Han sprang fint innan start så jag fick upp hoppet lite, på framhoppningen flög han bokstavligen fram! Väl på banan så var han lugn som en filbunke innan start. Första steget efter start stannade han upp och jag trodde det var kört... men då stack han iväg. Snabb och hindersäker och satte sin första nolla i grunden! I finalen så började det bra. Men bå 3:e sista hindret så kom en motercykel förbi och gasde så myckat den kunde så Raavi blev jätte rädd och slarvade på dom sista hindrena. Det hela resulterade med 0+3 och han slutade på en 6:e plats (tror jag, det eller 7:a). Verkligen så glad! Första gången han tagigt sig över första hindret och så på det så nollar han! Finaste killen!
Fotot är inte från tävlingen.

Milleniums Once Upon A Kiss
Krok lätt ny
Siri gillade inte värmen alls, att vara en svart kanin på en sånn dag kan inte vara lätt. Fick stryka hennes öron med vatten en gång i halvtimmen och hon drack som in i. Tur någ så var tävlingen nära en i klubben så man kunde gå dit och fylla på vatten flaskor och gå på toa. I grunden så gick Siri fint. Lugn(are) och fokuserad. Finns inte så mycket att säga, hon gick jätte fint helt enkelt. Det slutade med 0 fel. I finalen var hon trött och varm... inte alls sugen på att hoppa. Det slutade med ett långsamt lopp på 3 fel, Hon kom 4:a alltså precis utanför pinne. Lite surt men bättre lycka nästa gång.
 
Tiny Liar

Krok lätt ny
Ali var inte på tävlingshumör tyvärr. Hon kändes stressad och ur fokus i grunden och gick på 3 fel. i Finalen så kändes hon lika. Men vad gör hon? JO hon går och nollar (Första nollan!) Hon slutade på 3:e plats och tog hennes första pinne i lätt!
- Cecilia
 
 
 
 
 
 
 

Blåsigt

29 Maj 2014, 14:19
Precis som igår så blåser det förfärligt mycket ute och jag var tvungen att plocka ihop kaninernas kompostgallerhagar så de inte blåser  ner. 
 
Alla kaninungarna mår i alla fall toppenbra, idag så blir Kajsas kull tre veckor. Tiden går verkligen otroligt fort och de växer så det knakar.
 
 
 
 
- Amanda

Sommarbete!

29 Maj 2014, 13:36
Äntligen släppt kaninerna på bete ordentligt, ägnade morgonen åt att ta bort golven på mina betesburar eftersom de inte gör någon nytta, hehe. Kaninerna får nu agera gräsklippare så får jag flytta på dem ett par-tre gånger om dagen så de kan äta undan gräset.
Elsa och Locke bildade en trött hög, men man måste ju få sova lite på maten.
 
Mimmi fick också komma ut (fast i en rasthage och inte betesbur) nu när magen är bra igen och hon har blivit invand på gräs, härligt! Och i vanlig ordning noggrant övervakad av vår hund Qira, hon älskar verkligen kaninerna, de släpper ju ifrån sig så goda runda pluttar! 
 
Hoppas det är lika fint väder i övriga landet, ha en bra dag!
 
-Sonia
 

Ofattbart!

29 Maj 2014, 10:20

När jag gick in på blogg.se nu på morgonen ser jag detta? Blogg.se har skrivit om vår blogg och postat på framsidan!!! Så bara nu på morgonen har vi haft över 200 läsare! Detta gjorde verkligen vår dag! Välkommen till nya läsare och hoppas ni stannar kvar, tack åter igen till blogg.se teamet!
// bloggarna

Borstning, städning och vägning

28 Maj 2014, 21:36
Städade i ordning för Disa idag, hade tänkt städa redan igår men det slutade med att jag skulle följa min syster ut och hjälpa henne med min ponny så jag hann inte tyvärr. 
Tänkte ta det nu så det är klart och fint för ungarna, som kan komma allt ifrån i morgon. Har vägt henne och hon har gått upp nästan 200 g och nog är det liv och rörelse i magen! Spännande, spännande! 
Under tiden fick Disa vara ute och skutta, uppskattat med lite gräs och bensträckare.
 
Locke fick sig en borststund och lite koppelpromenad, länge sedan sist eftersom man inte trivs så bra i bogsele eftersom de sitter knasigt på honom, ska se om jag hittar min ställbara bröstsele så kan han ha den tills jag ordnat en bröstsele i rätt storlek åt honom igen. Skäms på mig!
 
Sist men inte minst (viktmässigt) så fick skrutten en stund med matte. Under de två veckor jag haft honom så har han gått upp 400 g i vikt, han växter så det knakar!
 
-Sonia
 
 

Kaninungarna

28 Maj 2014, 18:05
Hejsan, har inte riktigt något att skriva om idag. Så här kommer istället en bildbomb på kaninungarna.
 
Lydia Martin, hona
 
Allison Argent, hona
 
Stiles Stilinski, hane
 
Scott McCall, hane
 
Isaac Lahey, hane
 
Derek Hale, hane
 
Princess Leia, hona
 
Han Solo, hane
 
Darth Vader, hane
 
Yoda, hane
 
Luke Skywalker, hane
 
 
 
 
 
- Amanda

Svar på kommentar + blandat

27 Maj 2014, 16:06
Från: Clara
Hej!
Hur många kullar har du nu, och hur många är påväg? :)
 
Svar: Hej Clara! Tack för din fråga. :)
 
Just nu har jag tre kullar, två lejonhuvade dvärgvädurskullar och en dvärgvädurskull. Jag väntar de två sista kullarna inom en månad ungefär, Vilda blev parad med Rocky den 18 Maj. Sen så den 25 Maj var då parningen mellan Tardis och Birk. :)
 
----------------------------------------------
 
Hejsan!
Nu väntas en veckas ledighet för mig, skönt! Denna vecka skall enbart spenderas vid kaninerna. Tyvärr så ska det tydligen bli ganska dåligt väder, men förhoppningsvis så kan man vara ute och bara ha klätt sig lite varmare. Är det däremot spöregn och blåst så blir det väl mest att sitta inne (givetvis kommer kaninerna skötas om!).
 
Idag så har jag städat Rockys, Tigers och Chells burar och de tre grabbarna fick vara ute i hagarna och skutta av sig lite. Har däremot varit tvungen att fånga in en förrymd Chell, han har nämligen börjat hoppa över kompostgaller igen. Fast som tur är så håller han sig i närheten och är lättfångad.
 
Kaninungarna lever alla och mår bra, kollade könen igår och valde kulltema till de två äldsta kullarna. I Madickens kull på sex ungar så var det bara två honor och fyra hanar, denna kull fick temat "Teen Wolf". I Kajsas kull är det bara en hona och fyra hanar, denna kull fick då temat "Star Wars".
Kikade även på könen hos ungarna i Selmas kull, där såg det ut att vara två honor och en hane. Hanen är jag i alla fall 100% säker på att det är en hane.
  
 
  
 
 
 
 
- Amanda

Gårdsbesök och fotografering

26 Maj 2014, 23:02
Hej!
Igår var en tjej från styrelsen här för att kolla så att allt såg bra ut samt att alla burar var lagliga. Detta var föra tt vi ska regga vårat gårdsnamn inom skhrf, så att alla ungar som föds nu ska kunna tävla under "Melodys". 
Besöket kunde iallafall inte gått bättre, så vi får hoppas att det snart blir godkänt, iallafall innan Opals bebbar kan debutera. Men det lär inte direkt ta 5 månader så. 
 
Idag har jag även fotograferat Milton lite, samt en bild på alla mina älsklingar.
Sedan fotograferade jag även lite åt min syrra, på hennes kaniner. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Sista kullen för i år

25 Maj 2014, 14:15
Efter lite funderingar så valde jag trots allt att ta en projektkull mellan Birk och Tardis. Nu har jag ändå en madagaskarfärgad hane hemma och en tokbrunstig och skendräktig kaninhona. Så passade på. Detta blir då sista kullen för i år.
Om ni undrar vad jag menar med "projektkull" är då syftet att para dvärgvädur med lejonhuvad dvärgvädur för att förbättra kropp på lejonhuvad dvärgvädur.
I höst är det då kaninutställningar som gäller, Gotlands KAF höstutställning är givetvis en självklarhet och så hoppas jag på att lyckas övertala pappa att åka på LU i Vänersborg nästa år.
 
 
- Amanda

I väntan på start

25 Maj 2014, 12:18
Sitter just nu och väntar på att få starta, ska sitta hinderuppsättare i medel sen startar jag typ först i lätt. Det är väldigt varmt och jag har flyttat kaninerna till skuggan flera gånger (då solen väljer att flytta sig på mina burr hela tiden) resultaten kommer senare!
-cecilia