Hoppträning 30 oktober

30 Oktober 2013, 20:12
Halloj! 
Idag blev de lite höjd och längdträning samt bana för Ghost. Alla sprang på fint och gjorde de bästa dom kunde. Är så glad över att Hanny verkligen hade självförtroendet på topp, inte vad hon brukar ha direkt... hon hoppade 50 högt och gjorde tre jättefina försök på 60, så stolt även henne! :)
 
En liten film från idag, checka den:
http://www.youtube.com/watch?v=HqEjaJimYqs&feature=c4-overview&list=UUj5A4jZRTSdcR5kvTEoNR1A
 
 
// Mathilda

Även burarna klarade stormen

29 Oktober 2013, 18:54
Kändes bra att alla burarna klarade sig inatt också, trodde ärligt inte det eftersom dom vart med om storm innan och då bröts 1/4 av buren (4-fackare) av, och där i låg 5 st ungar.. Japp, så glad är man att man slipper renovera burar haha, men mest glad att mina älskade vänner mår bra, det är ju huvudsaken :)
 
Har knappt gjort något med kaninerna idag mer än att ha dom lösa på rummet i morse, ösregnat hela dagen så känns lite meningslöst x) Men e de fint väder imorgon blir de hoppträning på en åker i en skog en bit bort, så då blir de antagligen lite videos! :)
 
 
 
// Mathilda
 

Stormdags!

28 Oktober 2013, 15:31
Hej!
Skriver detta en halvtimme innan beräknad tid för stormen att börja dra i ordentligt. Just nu ösregnar det och blåser en del, men på radion varnas det att bli värre storm än väntat, dom varnar tillochmed att man inte ska gå ut! Glad att jag fått in alla kaniner, dom flesta bor i transportburar. Men bättre de än att de sitter ute iallafall. Har även fyllt flaksor med vatten ifall det blir strömabrått som det antagligen blir. 
Hoppas ni har reggat hos er, och att era kaniner står säkert. Lycka till allihop!
 
 
 
 
// Mathilda
 

Reggat inför stormen

27 Oktober 2013, 19:30
Hej!
Idag har det varit riktigt trist väder, halvblåsig och regn. Men när det var uppehåll begav jag och Link oss ut för att träna höjdhopp. Gick jättebra och han tog 70cm för enkelt, men sen kom det ösregn som stoppade träningen. Men kul att han hoppar så fint, längtar till februari då han blir ett år och får tävla höjd och längd! :) 
 
Jag har även fixat en massa inför morgondagen, det ska nämligen storma riktigt rejält. Har spännt fast kaninburarna utomhus, plockat undan hagar och andra saker. Imorgon ska jag även ta in alla kaniner i sina transporter samt en kanin som kommer få bo i en innebur jag har. Känns bättre att ta in dom för att vara på den säkra sidan eftersom sist det var storm blåste burarna sönder och ena honan hade kull... hittade 4 av 5 ungar, men den andra blev hittad av en granne som tur va. Iallafall så kommer jag då att ha dom i transporter med tidning, matta samt handuk så de sitter rent och torrt. De kommer också ha en fryst flaska som ska kyla ner de hos dom, men kommer även ha öppet fönster. Ska också ta in en hage på 4 kompostgaller så jag kan ha någon där i, kommer då ha vattentät duk med handukar över. 
Haha ja man måste gadda upp sig ;)
 
Tyvärr har jag inga bilder eller videos att bjuda på idag, men imorgon får ni se en massa :)
 
 
// Mathilda

Om mig: Mathilda

27 Oktober 2013, 09:41
Hej! 
Mitt namn är Mathilda och är en tjej på 17 år. Jag bor på en bongård i Härryda, strax utanför Göteborg, där vi har en rad olika sorters djur. Här kommer ni dock få följa mig och mina kaniner, samt min hund lite till och från. Jag har haft egen kanin sedan jag var 7 år, dock har det alltid funnits kaniner i min familj sedan jag föddes. Självklart har jag även en kaninuppfödning som drivs tillsammans med min 21-åriga syster. Denna heter "Melodys Kaningård"  och är registrerad inom SKHRF. Vi avlar på Lejonhuvad kanin, belgisk hare, dvärghare och hoppkorsningar. De två förstnämnda raserna är dock min syster mer insatt i, jag håller mig främst till dvärgharar och hoppkaniner (trots att jag har en belgisk hare och har haft lejonhuvade kaniner). 
 
Jag avlar alltså renrasigt på dvärghare och blandraser till hoppning, främst harkorningar. Dock tävlar jag i hoppning även med mina dvärgharar. I SKAF är jag medlem i Tvåstad dals, dock hoppar jag inte här utan det gör jag endast inom SKHRF där jag är medlem samt sitter i VÄSKH's styrelse som ledarmot och kaninregistrator. 
 
Hoppningen brinner jag starkt för, därför är det mycket tävlingsresultat, foton och filmer ni ser här på bloggen. De hoppkaniner jag främst siktar in mig på är obesläktade harkorsningar där vi dragit igång ett eget spännande led. Men trots detta har jag besläktade hoppkaniner också. Jag har även dragit igång ett projekt på att få fram svart manteltecknad dvärghare, och detta började ta form under 2015, så även här blir det mycket kullar som föds, vilket ni självklart får följa. 
 
Som redan nämnt har jag utöver kaninerna en hund. Detta är en Australian Shepherd vid namn Arrax som kom till mig sommaren 2015. Tanken med detta är att arbeta med hund efter min student då jag just nu går andra året på Naturbuk, inriktning hund. Ni kommer se resultat från tävlingar och träningar vi deltar i även här på denna bloggen, trots att det är en kaninblogg. Men jag vill spara alla minnen med honom även här. Tror inte ni har så mycket emot det, han är fantastisk!
 
Bortsett från djuren lägger jag ner mycket tid på skolan, kanske lite väl mycket. Men då och då kommer jag iväg till mina innebandyträningar, närmare bestämt 3 gånger i veckan. Har spelat innebandy sedan jag var 7 år, så det är ett par år nu.