Miltons tredje hoppträning

29 Juni 2014, 21:01
Hej!
Idag hopptränade Milton för tredje gången. Han gick jättefint och hoppade en nästan helt maxad lättbana, enda hindret som inte var maxat var trean. Men tanken är att försöka hoppa en maxad på torsdag då det är enda dagen det inte ska regna nu denna veckan. Jag vill ju att han ska ha hoppat maxat innan hans debut på lördag.
 
Bad även min syster filma idag, samt att hon tog två foton. Så detta lägger jag upp här också så ni kan kolla lite om ni vill. :)
 
Hoppträningen
 
 
 
// Mathilda

Söndag

29 Juni 2014, 13:13
Då har ännu en vecka passerat och de senaste dagarna har jag inte gjort sårskilt mycket med kaninerna, vädret fortsätter nämligen vara dåligt och det regnar nästan hela tiden. Men såklart har kaninerna fått komma ut i hagarna när det har varit uppehåll.
Just nu regnar det, men förhoppningsvis slutar det snart och då kan jag gå ut och fortsätta städa de tre sista kaninburarna.
 
Imorgon kommer tio kaninungar flytta till sina nya hem, det är då fem ur Madickens kull och alla fem i Kajsas kull, kommer kännas tomt när de åker. Men har fortfarande kvar Allison och sedan har jag såklart Vildas kaninungar.
Hanarna i Selmas kull flyttar nästa måndag och i den kullen kommer jag bara spara Regn till sällskap, hon kommer fortsätta gå ihop med sin mamma och förhoppningsvis kommer de kunna fortsätta gå ihop i framtiden också.
 
Vildas ungar, elva dagar.
En av bebisarna i Vildas kull.
Tardis två små tjockisar, fem dagar.
Fem dagar idag.
Rocky.
 - Amanda

Skånes KH 26/6 - Resultaten + Parningen

28 Juni 2014, 12:03
Hej!
I förrgår var vi nere i Skåne och tävlade samt parade Hanny. Vi fick en lyckad parning innan båda tröttnade, så hoppas verkligen den tog sig.

Båda mina pojkar som hoppade gick jättefint. Så det var en riktigt lyckad tävling.

Link hoppade krok svår. I grunden gick han på 2 fel varav ett i korr, de andra var en liten bom som trillade. I finalen nollade han vilket gjorde att han kom tvåa och därmed plockade sin första pinne i svår!
Grunden
Finalen

Texas hoppade krok lätt ny. I grunden gick han nolla och i finalen gick han på ett litet fel. De gjorde att han kom trea och plockade sin första pinne!
Finalen
 
 
 
 
// Mathilda

Ungarnas namn

28 Juni 2014, 10:10
Nu ska jag presentera vem som är vem utav ungarna!
 
Först ut: Knaftens Jean (hane)
 
Knaftens Sasha (hona)
 
Knaftens Annie (hona)
 
Knaftens Hange (hona)
 
Och sist för dagen: Knaftens Reiner (hane)
 
 
Pappa Dexter blev också fotad:
 
-Sonia
 
 
 

Snabbinlägg

26 Juni 2014, 23:39
Tänkte slänga ihop ett snabbinlägg innan jag går och lägger mig. Men allt är bra vid kaninerna och alla kaninungarna fortsätter växa, jag har inte gjort något särskilt med dem de senaste dagarna. Har bara fodrat och haft dem ute i hagarna, men imorgon är det burstädning som gäller för hälften utav dem och den andra hälften tar jag i övermorgon.
 
Lite bilder ifrån dagarna som passerat:
 
Chell på selpromenad
Felicia och Tiger
Felicia och Tiger
Chell (lägg märke till den extremt "maskulina" selen)
Tiger tar en paus
Felicia och Neo
Viggo ute i skogen
Min stiliga pojke Neo
Viggo och i bakgrunden ser vi Felicia och Neo
Selma på selpromenad
Selma är på språng
Sötnosen Selma
Tardis två små knoddisar, en madagaskar manteltecknad och en madagaskar.
 - Amanda

Opal har fött!

25 Juni 2014, 09:41
Hej!
Igårkväll födde Opal äntligen, det blev tre stycken vit rödögda bebisar varav en tyvärr var dödfödd. Men de resterande två är pigga, livliga och tjocka. Är så fruktansvärt glad, nu ska jag bara vänta ett par dagar innan könen kollas, så att jag kan börja fundera på vem som ska heta vad. Kulltemat är fruktansvärt bra nämligen. :')
 
Imorgon kommer jag även åka ner till Skåne på hopptävling, och där kommer Hanny paras. Håller på att bli en riktigt babyboom här hemma nu!
 
 
// Mathilda

IKEAinköp

24 Juni 2014, 21:17
Mamma och pappa var i Sundsvall på IKEA idag så de fick lov att köpa grejer åt mig. Blev 10 VARIERA behållare (även kända som "höhäckar") och 10 TROFAST backar (även kända som "toalådor"). Kalasbra och billiga, så nöjd!
Blev ingen bild idag för kamerans batteri dog eftersom jag sprungit omkring hela dagen och lekt med mitt nya objektiv, haha, men jag fick en liten film på en av ungarna. Varning! Söthetsfaktorn är hög...
 
Efter en preliminär könsbestämning för ca en vecka sedan så har min syster börjat kalla alla kaniner vid namn. Nämnde vad jag funderat på att kalla dem men nu verkar de heta dessa namn, då får man bara hoppas jag såg rätt förra veckan, annars blir det jobbigt att lära om sig. 
Namnen som jag funderat på är (inom parentes= namnens uttal): Reiner (Raina), Jean (Jann), Annie, Hange (Hanji) och Sasha. Ni får veta senare vem som är vem, mohaha. 
 
-Sonia

Tardis har fött!

24 Juni 2014, 13:16
Var förbi Felicia och tittade till Tardis, såg direkt en hårtuss i buren och insåg direkt att hon måste ha boat i natt. Så jag tog en titt ner i boet och där låt två små knattar och gottade sig. Dock hade Tardis inte gjort ett särskilt bra bo, så fick hjälpa henne att bädda ner dem lite. Nu håller vi tummarna för att allt går bra.
 
 
- Amanda

Årets första kull + hoppträning

24 Juni 2014, 11:05
Hej!
Igår föddes årets första kull här hos oss efter Hippi och gammelmannen Harry.
En kull på 2 ungar där en är japantecknad gul/svart och den andra ser ut att vara blå. Spännande att se vad det blir av dessa ungarna då det är Harrys sista kull samt att dom inte bli släkt med alla Sveriges lejonhuvade kaniner, vilket i stort sett alla lejon är idag. 
Eftersom jag inte håller på med rasen så som min syster gör nu, så kommer det inte bli jättemycket uppdatering om denna kullen, men jag kan uppdatera ungefär 1 gång varje vecka med bilder och så på dom om någon skulle vilja det. 
 
 
Igår tränade även Milton för andra gången, en maxad minibana blev det. Han gick som en klocka och därför höjde jag inte mer. Får se när nästa träning blir, ska regna ett par dagar nu. Dock inte på torsdag, men då blir det tävling nere i Skåne istället.
 
Opal är nu på dag 31 och jag är fruktansvärt spänd, dock tror jag det blir mer än 2 som jag hoppades på från början. Jaja, jag ska inte ta några förhastade slutsatser, än så länge har hon bara byggt bo utan att ha dragit någon päls. Men tjock är hon verkligen. 
 
 
// Mathilda

Liten uppdatering

24 Juni 2014, 09:48
Fick möjligheten att skriva ett väldigt snabbt blogginlägg och passar givetvis på att göra det. Men i alla fall, alla kaninerna mår toppenbra och kaninungarna fortsätter växa så det knakar och nu flyttar de snart till sina nya hem. Det kommer kännas väldigt tomt när de åker, men har ju Vildas sju små kaninungar och sedan så får Tardis ungar precis när som helst.
 
Jag har även beslutat mig för att behålla Allison Argent i Madickens kull och även honan i Selmas kull, Regn heter hon då.
 
 
 
 
Min vän Felicia och Åska
 
Felicia och Regn
 
Tiger
 
Jag och Kajsa
- Amanda

Bloggpaus

21 Juni 2014, 23:49
Hej, Amanda här!
På grund av personliga skäl så kommer jag inte att vara så aktiv här på bloggen de kommande två veckorna, jag kommer att försöka skriva något inlägg då och då. Men det är bara två veckor det handlar om, så det är inte direkt någon panik.
 
Kaninungarna i alla fyra kullarna mår bra, verkar ha mer tur med Vildas kull den här gången. För den kullen hon hade hos mig i början på året bestod också av sju ungar och tyvärr överlevde bara tre av dem. 
De äldsta kaninungarna i de andra tre kullarna växer verkligen så att det knakar, nu är det tråkigt nog inte så lång tid kvar innan de flyttar. Jag kommer iallafall behålla en av honorna i Madickens kull.
 
Tre dagar idag! 
- Amanda

Levai och kaninungarna

21 Juni 2014, 18:59
Levai har varit och roat sig kunligt i sin hage idag, härligt att se när kaninerna är så glada!
 
Och så har jag filmat lite kort på bebisarna också, de är så gudomligt söta allihop. 
 
Har även börjat med årets skörd, torkar brännässlor, älggräs, rölleka, mjölkört och groblad inför vintern som omväxling. Är väl uppskattat utav dem. Nu måste jag bara hänga upp dem så de kan torka.
 
 
-Sonia

Intervju med Gnagarboden

21 Juni 2014, 00:07
 Bild lånad från Hemsidan

Hemsida

Facebook Sida

 

När och varför startade du gnagarboden? hur gick det till?:

Jag registrerade Gnagarboden som företag hösten 2011 och startade upp lite långsamt med några få produkter och testade mig fram.

Jag höll på att bli arbetslös, företaget jag jobbade på skulle läggas ner var det sagt och eftersom jag redan sålde en hel del av en specifik produkt, Show White Paste, till utställare och uppfödare av kaniner så tänkte jag att det kanske var något att bygga vidare på. Jag hade även sett en hel del produkter som inte fanns på den svenska marknaden när jag varit på smådjursutställningar runt om i Europa och kände att det fanns en lucka i marknaden när det gällde just de små husdjuren, som jag kunde fylla.

 

Vart ifrån  beställer du hem dina produkter?

Jag beställer varor från Sverige, Danmark, Tyskland, Holland och England. Via några av dessa får jag även hem produkter från USA och Asien.

 

Tänker du miljövänligt när du väljer produkter?

Jag tänker inte så mycket på miljön när det gäller produktionen av varorna jag tar hem och transporter av dem. Tyvärr är det billigare att ta hem varor från utlandet än att få dem skickade från en svensk grossist och priskriget inom zoobranschen är tuff, men jag försöker tänka på vad som är bra för djuren och har lagt fokus på just detta i min butik. Mycket består av naturmaterial och sådant som är naturligt för de små husdjuren att äta eller gnaga på och jag letar ständigt efter nya produkter tillverkade av naturmaterial.

 

vad kan man hitta i ditt sortiment?

Allt från de klassiska vattenflaskorna och matskålarna man hittar i de flesta djuraffärer, till leksaker och krypin i naturmaterial som inte är så vanliga, samt produkter riktade till uppfödare, kaninhoppare och utställare av smådjur. En uppfödare har tex lite andra krav och önskemål än vad ex den som bara har en kanin eller två marsvin som sällskap. Den som tex håller på med produktionsuppfödning behöver produkter som underlättar matning och vattning av många djur och den som har en eller några få små husdjur önskar gärna roliga, bra och nyttiga saker för aktivering till de små familjemedlemmarna.

Jag försöker ha ett sortiment där det finns produkter för alla som har små husdjur, oavsett om man har en eller flera och av vilken anledning man har sina husdjur.

 

Hur ser dina framtisdplaner ut?

Första målet är att se till att kunna ta ut en skälig lön. Det är en tuff bransch med stor konkurrens och när allt är betalat så blir det inte många kronor över.

Målet är att kunna ta ut en lön och att börja kunna sätta undan liten till pensionen.

 

Anser du dig som en framgångs rik företagare?

Nej, eller ja kanske. Det beror på hur man ser det. Jag har lyckats göra mig ett namn, starta och driva ett företag i en mycket tuff bransch där man konkurrerar med stora kedjor som har mycket bättre inköpspriser än vad jag någonsin kan få så på så sätt känner jag mig som framgångsrik. Ur hänseendet att tjäna pengar på det man gör så är jag definitivt inte framgångsrik.

 

Varför valde du att just sälja tillbehör till just dom specifika arterna?

Jag själv är hobbyuppfödare av kaniner sedan 2007 och har haft både marsvin, hamster, möss, råtta och skäggagam och alltid varit besviken när jag kommit ut från djuraffären och insett att det fanns bara samma saker i den butiken som i de andra butikerna. Att ena sonens lilla hamster dessutom jämt gnagde sönder sitt plasthus och de plastbitarna inte fanns någon annanstans i buren än förmodligen i hans mage, gjorde att jag började leta efter naturliga alternativ att ge honom. När jag hittade dem så tänkte jag att det borde vara fler än bara jag som vill ha något mer naturligt till sina husdjur. Som hobbyuppfödare av kaniner så ville jag dessutom ha bra och smidiga vattenflaskor, skålar och höhäckar i mina burar som underlättade och något sådant fanns inte att finna just då i Sverige. Jag letade utomlands och vänner började fråga vart jag fick tag i mina saker och jag såg en lucka jag kunde fylla på markanden.

 

Var fick du din inspiration ifrån?

Sedan jag var 14 har jag tillbringat ett par veckor varje sommar i England och när sedan började med en kaninras där de hade kommit längre i sin avel än vi i Sverige så föll det sig naturligt att jag åkte dit för att köpa kaniner. I samband med en av de resorna kom jag i kontakt med Dee Millen som då precis hade startat upp ett liknande företag som det jag sedan några år senare startade upp som Gnagarboden. Hon och hennes lilla företag har varit och är min inspirationskälla :

http://www.deemillen.co.uk/index.php

 

Vad fick dig att fortsätta ?

Envishet. Ren och skär envishet i kombination med en hela tiden ökande kundkrets. Jag har många dagar funderat på att lägga ner pga den stenhårda konkurrensen som är inom zoobranschen men ändå alltid känt att jag inte vill svika mina kunder och att jag faktiskt erbjuder en hel del som ingen annan erbjuder och vart så då mina kunder få tag i de varorna?

 

Har du haft/har ett jobb under tiden du drivit Gnagarboden?

Till en början jobbade jag parallellt i receptionen på ett friskvårdsgym, men kände sedan att jag inte riktigt orkade och hann med. Med 3 barn, kaninhobbyn och en make som är delägare i ett medelstort företag och i omgångar jobbar väldigt mycket så var jag nära att gå in i väggen igen (jag gick in i väggen rejält 2008 och är ännu inte fullt återställd) så jag fick välja att antingen bara köra Gnagarboden eller ha ett annat jobb. Nu senaste halvåret har jag dock hoppat in som vikarie på en förskolan i närområdet lite då och då.

 

Vad är du återförsäljare av?

Produkter och tillbehör till kaniner, gnagare och iller. Även en del till hund och katt.

 

Trivs du med att vara egen företagare? Ja/nej, varför / varför inte.

Jag trivs med friheten att kunna planera min egen tid och att känna att jag jobbar för min egen skull och för och med något jag brinner för.

Samtidigt som jag inte trivs med det. Att inte kunna ta ut/få ut en lön kontinuerligt, att inte ha någon arbetskamrat att prata, skratta och bolla idéer med och att jobba i omgångar 15-16 h/dygn oavsett om det är helg eller vardag, det är riktigt kämpigt ibland.

Varje gång jag är ute på mässa eller event med butiken tankar jag dock på rejält med den sociala biten och har så roligt så då känns allt toppen igen. Det är de långa dagarna jag står själv och packar paket på lilla lagret som är tuffa, och oron för att inte kunna betala nästa faktura så ur det hänseendet trivs jag inte med det.

 

Vad tar du främst med när du ska ha en monter på en mässa eller utställning?

Det beror på vilken sorts mässa det är. Är det en smådjursmässa så är det lite av det mesta och mycket leksaker samt nyttigare godis till husdjuren. Det brukar sälja bra. Är det kaninhoppning så är det produkter som de brukar efterfråga och detsamma gäller för marsvinsutställning och kaninutställning. Det är svårt att säga rakt av. Sen beror det lite på säsong också. Inför vintern går det mycket plastskålar som man lätt får ur isen ur till kaniner och till sommaren är det mer selar, koppel, tunnlar att ha i hagen och vattenautomater som gäller för framförallt kanin.

 

Gnagarbodens 3 Inriktningar
Foto lånad från Hemsidan.
 

 

Tack så hjärtligt Marianne för att du ville ställa upp och svara på våra frågor!


Glad midsommar!

20 Juni 2014, 10:38
Vi på bunnyday vill önska dig och din kanin/dina kaniner en trevlig och glad midsommar.
Passa på att umgås lite extra med era små älsklingar nu under ledigheten, och när ni ändå klär midsommarstången kan ni slänga in lite björkris hos kaninerna. Det uppskattas säkerligen! 
 
Äter ni glass och jordgubbar kan ni även bjuda era kaniner på ett par jordgubbar var, det skadar inte. ;)
 
 
// Bloggarna

En unge extra

19 Juni 2014, 14:33
När jag skulle kolla Vildas små kaninungar som föddes igår så insåg jag att det är sju ungar och inte sex som jag fick det till igår, jag kan ju visserligen ha missat en unge igår eftersom jag bara tog en snabb titt eller så har Vilda fött en unge till i natt. Men jag kände på hennes mage igår och kände inga fler ungar, men kan givetvis ha haft fel.
Men hursomhelst lever alla sju småttingarna och det ser ut att vara sex zobel blå och en zobelsiames, jag hoppas på att kunna spara åtminstone en hane och en hona, men det är främst honor jag vill ha.
 
 
 
 
- Amanda