Tävling och Norska LU/NM!

29 Februari 2016, 22:24
Halloj!
Nu har jag varit upptagen hela helgen, så har en massa skoj att berätta! Först och främst blev ju drakarna 5 veckor i fredags, så Flightmare's och Changewing's blivande ägare var och kollade på dem några timmar, dem flyttar nämligen till samma klubb och dessutom till en klubbkompis! Bilder på dem laddar jag dock upp i veckan istället för utfyllnadens skull.
 
Under lördagen begav jag mig till tävling i hemmaklubben. Med mig hade jag Link, Milton, Blaze, Nyx, Dante och Exmoor. Alla gick kalasbra, men lite extra creed till nyx som vann lätten och tog därmed sin sista pinne upp till medelsvår! Trodde även Milton skulle ta sista pinnen upp till svår, men nej han vill verkligen inte ta den där alltså. Ett fel i grunden, gick som en klocka. Men i finalen tryckte han ner fyra stycken bommar.. aja, det är som det är. Sedan så debuterade jag ju Exmoor i lätten utan att han ens hade sett ett lätthinder, och han bara sprang! Visst rev han lite.. men trodde ärligt han skulle stanna och sura direkt, så jag är mer än nöjd!
 
Till sist.. under söndagen begav jag mig iväg till Norska LU och Norgemästerskapet i kaninhoppning. Måste ändå säga att det var riktigt spännande att se hur ett annat land har det inom både utställning och hoppning. Nu var ju bedömningen på fredagen, men kul att se så mycket norska kaniner som inte alls är lika våra svenska rent rastypiskt. Det jag var mest rädd för var dock att få med mig en dvärgharehona hem. Men jag klarade mig, tur det inte fanns några enfärgade. Hade garanterat köpt med mig en. Dock fastnade jag för en viltgrå hona som var till salu, liten och smäcker. Men jag höll mig, vilket jag är glad över!
 

Link 3 år!

20 Februari 2016, 20:38
Idag är ingen vanlig dag.. för  idag är det Linkens födelsedag! Jo precis, Link fyllder idag 3 hela år. Det har verkligen gått fort, men det känns skönt att veta att vi har så många flera år tillsammans framför oss. 
 
Så vad har vi gjort  idag då? Jo självklart har han fått lite extra god mat. Och utöver det har han även fått springa lös på åkern en stund, vilket han verkligen älskar. Det blev mycket eld i baken på honom och han njöt verkligen av allt space. Mina fina underbara kille, älskar dig så himla mycket!
 
 

4 söta veckor

19 Februari 2016, 12:10
God förmiddag!
Idag har Aron kommit igångriktigt bra och springer som en galning i rummet. Äter som han ska och är väldigt pigg. Känns helt otroligt att det gick såhär bra! Tänkte mest lägga in en update innan jag far iväg med hunden idag samt bjuder er på lite läckra bilder på ungarna som idag är 4 veckor. 
 
 

Arons kastrering

18 Februari 2016, 21:13
Hej på er!
Imorse vid åtta var vi inne hos veterinären för att kastrera Aron. Väl under kontrollen drog han in båda säckarna, men trots detta slappnade han av innan sövningen och kastreringen gick perfekt. Tur där, var orolig redan som det var liksom. Just nu springer han omkring i rummet och flörtar lite med Rubin när han får chansen. Har även kommit igång med att äta bra igen. Tanken är att han ska gå ihop med mina dvärgharedamer efter alla kullar med tanke på att Aron inte är så himla mycket störra själv. Behövs nog lite manligt sällskap ibland dem 9 av 10 gånger.
 
Imorgon blir även drakarna 4 veckor, så då blir det lite fotografering. Tjuvstartade dock lite idag, men dom bilderna slänger jag in imorgon iallafall.. sjukt fina!
 

Parning: Rubin + Exner

15 Februari 2016, 21:01
Hej på er!
Denna dag blev inte som planerad. Först städades alla inomhusburarna samt att jag bytte bur på Rubin och Wega. Det är nämligen så att Rubin, Exner och Blaze skulle ställas om en månad, men nu fäller alla tre så jag känner att den utställningen inte är värd resan. Tanken var då att para Rubin och Exner efter denna utställning, men då det blev såhär nu så parades dem idag. Jag fick 2 stycken lyckade parningar innan Rubin blev ordentligt grinig, så jag hoppas dem tog sig.. Det återstår att se om en månad helt enkelt. Håller tummarna stenhårt för en svart liten tös!
 
 
 

Snökaniner

14 Februari 2016, 20:03
Godkväll!
Idag har kaninerna fått ta det lugnt och mysa i hagarna. Några har även blivit fotograferade uppe på kullen. Bilderna är oredigerade, men det får gå ändå. 
 
Silverados il Migliore
 
Silverados il Migliore
 
Blaxtorps Francis
 
Pippiadolfs Igloo
 
Queen's As
 
Queen's As

Hopptävling: 13 December 2016

14 Februari 2016, 14:35
Hej!
Då jag var iväg och tävlade igår är det dags för en update om kaninernas prestationer. Det vara bara mini, lätt och medel så inte alla som hängde med då det efteråt var årsmöte. Jag är iallafall riktigt nöjd över kaninernas prestationer, våren närmar sig och dem börjar nog tagga till lite extra nu!
 
Silverados il Migliore
Den jag var mest förvånad över måste nästan vara Milton. Jag har aldrig räknat med att han skulle ta pinne i krok medel, och så går han och vinner klassen?! Han brukar inte alls hålla igång glöden under hela krokbanorna, men igår var det andra bullar. 2+1 räckte till en första placering där han vann med tiden över tvåan!
 
Melodys Cabochon Rubin
Ja var ska jag börja.. min lilla tjej känner sig så ensam nu när hon bor själv medan Wega har kull. Det gör ont i hjärtat att se henne så rädd och stressad på tävlingar, så jag avbröt hennes lopp. Hon kommer inte hoppa mer förän utställningen om en månad, och efter den blir det kull. Har ju ingen hona nu som hon kan sitta ihop med, så det blir bäst så.
 
Blaxtorps Francis
Blaze var riktigt riktigt vacker idag, och jag känner verkligen på mig hur nära hon är sin första pinne. När hon väl går in för det hoppar hon höghus, och det är fantastiskt att se! Hon gick på 2+1 idag och var väldigt nära sin första pinne, men då hon började dryga på sista hindret i finalen flög den bort. Dock inget som stör mig, sjukt nöjd!
 
Snöflingans Vildungen
Lilla Dante, vet inte vad jag ska säga men han och jag funkar verkligen inte som ekipage. Det gör så ont i hjärtat men håller på att kolla efter ett nytt hem till honom. Har ett par spekulanter men oklart ännu. Vill ju hans allra bästa, och bästa möjligheter att nå långt har han tyvärr inte hos mig. Gör ont i hjärtat när man vill så mycket, men det trots allt inte fungerar.
 
Snöflingans One by One
Nyx gick som vanligt kanon, absolut ingenting att klaga på. 0+1 i lätten så hon tog sin andra pinne även i krok. Bara en pinne kvar i krok och en i rak tills hon är medel. Vill verkligen få upp henne, lätten är alldeles för enkel för denna dam.
 
Melodys Exmoor
Målet igår med Exmoor var att han inte skulle bli sur på mig och krypa ihop. Det gick ju bra i grunden, där gick han super! Men i finalen surade han ihop framför planket.. mamma la sig i för mycket. Men det känns ändå bättre för varje start vi gör, och om två veckor gör han debut i rak lätt. Inga stora förhoppningar, vill mest få honom att köra på i sin egen takt.
 
 

Draktränarkullen: 3 veckor

12 Februari 2016, 21:09
Hej!
Hur skönt är det inte med fredag igen? Dessutom har jag lov hela nästa vecka så det hinner bli extra mycket kaningrejer, underbart! I och med att det är fredag igen är drakarna redan 3 veckor gamla, snart har halva tiden för dem här hemma hos mig gått.. herregud. 
 
Imorgon är det även hopptävling, så utöver förberedelserna inför detta fick jag klämma in en fotografering på de små, och självklart bjuder jag idag på dessa bilder. Luta dig tillbaka och njut av dessa sötsaker!
 
Melodys Changewing
 
Melodys Chanewing
 
Melodys Stormcutter
 
Melodys Stormcutter
 
Melodys Windshear
 
Melodys Windshear
 
Melodys Flightmare
 
Melodys Flightmare
 
Melodys Hookfang
 
Melodys Hookfang

Bebishage

10 Februari 2016, 07:30
Hej!
Träning med innebandyn igårkväll så skriver inlägget nu på morgonen istället. Igår fixade jag iordning en liten "bebishage" åt de små nu när dem börjar leva loppan i buren och mamma Wega knappt orkar gå ner från sitthyllorna. Inga bra bilder uppifrån, men deras söthet gör bilderna helt fantastiska iallafall! Nu är även alla hem utan ett bestämt, lilla Stormcutter funderar jag fortfarande på..
 
Tur man har ett par veckor på sig, närmare bestämt mer än 5 veckor.
 
 
 
 

Kaningårdens...

09 Februari 2016, 15:15
Snodde en lite lista från Kanintjej, mycket bra blogg så checka gärna in den! Svara gärna hur ni hade gjort i kommentarerna, eller länka dit där ni svarat på detta. Alltid kul att läsa!
 
Kaningårdens....
Snällaste: Väldigt svårt, men måste nog ändå ta Hanny på den. 
Gosigaste: Link, utan tvekan.
Tuffaste: Tuffa dvärgharar.. här blir Rubin svaret. 
Matvrak: Alla vet hurdana matvrak belgiska harar är, Blaze är helt klart värst.
Envisaste: Exmoor är helt klart den mest envisiga. 9 av 10 gånger är han som en gammal brunstig hona. 
Jobbigaste i buren: Får ta Link även här. Alltid lika morgontrött och jobbig de tidiga mornar vi ska iväg på tävling. 
Snällast i buren: Nästan alla, men den allra snällaste måste vara Nyx.
Alltid framme och hälsa i hage: Det gör alla, hänger som kassler på gallret haha!
Alltid framme och hälsa i buren: Även här har vi ett gäng kasslerskivor.
Roligaste att hoppa: Måste nog ändå vara Nyx, iallafall just nu när hon rullar på så himla fint. Innan Hanny gick i pension var det dock hon. 
Tror mest på inom hoppningen: Tror väl på Link mest. Känns riktigt bra inför sommaren nu!
Tror mest på som avelskanin: Wega. Grunden till min manteltecknade dvärghareavel. 
 

Presentation: Hoppkaniner

07 Februari 2016, 11:37
Hej!
Är du ny läsare eller har svårt att hålla koll på alla mina kaniner kan det vara skönt att kolla in detta inlägget med jämna mellanrum, det hålls alltid dagsfärskt och visar vad för harar jag har just nu. Alltså information om alla mina hoppkaniner just nu, både aktiva och pensionerade.
 
Namn: Lotus Secret Love "Link"
Ras: Hoppkorsning
Kön: Hane
Färg: Viltgul
Född: 2013-02-20
 
Rakbana: ELIT, 1 cert
Krokbana: Svår, 4 pinnar
Höjdhopp: ELIT, 80 cm
Längdhopp: ELIT, 230 cm
 
 
 
Namn: Silverados il Migliore "Milton"
Ras: Hoppkorsning (25% belgisk hare, 25% lilla tysk vädur)
Kön: Hane
Färg: Otter svart wienertecknad vitörad
Född: 2014-03-03
 
Rakbana: Medelsvår, 2 pinnar
Krokbana: Medelsvår
Höjdhopp: ELIT, 70 cm
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Queen's As "Aron"
Ras: Hoppkorsning
Kön: Hane
Färg: Viltgul rödförstärkt
Född: 2014-05-07
 
Rakbana: Svår
Krokbana: Svår
Höjdhopp: ELIT, 70 cm
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Humble Bumblebee "Hanny"
Ras: Hoppkorsning
Kön: Hona
Färg: Zobel brun wienertecknad
Född: 2010-11-25
 
Rakbana: Svår
Krokbana: Medelsvår, 2 pinnar
Höjdhopp: Ej startad
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Snöflingans One by One "Nyx"
Ras: Hoppkorsning
Kön: Hane
Färg: Svart
Född: 2015-04-14
 
Rakbana: Lätt, 2 pinnar
Krokbana: Lätt, 1 pinne
Höjdhopp: För ung
Längdhopp: För ung
 
 
 
Namn: Snöflingans Vildungen "Dante"
Ras: Hoppkorsning
Kön: Hane
Färg: Viltgråbrokad
Född: 2015-04-11
 
Rakbana: Lätt
Krokbana: Lätt
Höjdhopp: För ung
Längdhopp: För ung
 
 
 
Namn: Melodys Exmoor "Exmoor"
Ras: Hoppkorsning (62,5% belgisk hare)
Kön: Hane
Färg: Tan svart
Född: 2015-05-14
 
Rakbana: Lätt
Krokbana: Lätt
Höjdhopp: För ung
Längdhopp: För ung
 

Presentation: Harar

06 Februari 2016, 10:00
Hej!
Är du ny läsare eller har svårt att hålla koll på alla mina kaniner kan det vara skönt att kolla in detta inlägget med jämna mellanrum, det hålls alltid dagsfärskt och visar vad för harar jag har just nu. Alltså information om alla mina renrasiga dvärgharar och belgiska harar.
 
Namn: Melodys Cabochon Rubin "Rubin"
Ras: Dvärghare
Kön: Hona
Färg: Vit rödögd
Född: 2014-06-23
Poäng: 93,5p
 
Rakbana: Medelsvår
Krokbana: Medelsvår
Höjdhopp: ELIT, 60 cm
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Hartassens Bloody well right "Wega"
Ras: Dvärghare
Kön: Hona
Färg: Manteltecknad viltgrå
Född: 2010-03-24
Poäng: 89,5p
 
Rakbana: Lätt
Krokbana: Lätt
Höjdhopp: Ej startad
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Blaxtorps Arena "Exner"
Ras: Dvärghare
Kön: Hane
Färg: Svart
Född: 2015-05-04
Poäng: -
 
Rakbana: Ej startad
Krokbana: Ej startad
Höjdhopp: Ej startad
Längdhopp: Ej startad
 
 
 
Namn: Blaxtorps Francis "Blaze"
Ras: Belgisk hare
Kön: Hona
Färg: Viltröd
Född: 2014-04-03
Poäng: 93,5p
 
Rakbana: Lätt
Krokbana: Lätt
Höjdhopp: Ej elit, 60 cm (1 pinne)
Längdhopp: Ej startad

Draktränarkullen: 2 veckor

05 Februari 2016, 22:26
Hej!
Alltså gud vad fort tiden går. Tycker inte det var längesedan de små drakarna föddes, och idag är dem redan 2 veckor gamla.. herregud! Blev dock en sen fotografering idag eftersom jag spenderade de ljusa timmarna ute med utomhuskaninerna. Bus i hagarna och städning stod på schemat, dock hann jag inte klart med burarna.. aja kommer en dag imorgon också. Måste nästan säga att detta e den svåraste kull jag haft att fotografera, får verkligen inte till det.. så irriterande, aja!
 
Melodys Changewing, viltgrå hona
 
Melodys Stormcutter, viltgrå hona
 
Melodys Hookfang, svart hona
 
Melodys Windshear, viltgråbrokad hane
 
Melodys Flightmare, vit rödögd hona

Hoppåret 2015

04 Februari 2016, 13:22
Hej!
Insåg precis att jag helt glömt bort att dela med mig av videon som sammanfattar i stort sett alla kaniners utveckling på hoppbanan under året som gått. Tänkte inte prata så mycket idag, mer än att säga hur stort jag är över dessa kaniner jag fått turen att äga. Man undrar ju vad jag gjort för att förtjäna dessa fantastiska vänner, helt sjukt vad jag älskar dem alla.
 

Fotografering: Exmoor

03 Februari 2016, 14:45
Hej!
Idag passade jag på att fotografera Exmoor lite. Har varit lite dålig på just fotograferingsbiten den sista tiden, och han har växt sjukt mycket nu så jag måste verkligen dela med mig av dessa bilder. Tycker själv han är ruskigt vacker, riktigt harig och läcker med en riktigt ögonfångande färg: tan svart.