Västkustens KH: 28/09-14

30 September 2014, 21:50

I söndags var vi i Stättared och tävlade, alla kaninerna gick otroligt bra 

 

Link gjorde två superfina rundor i krok svår där han gick på 2+1, sådana små fel med. Stolt är jag allt med tanke på hans förra krokstart. 
I längden flög han över alla längder på första försöket, 220cm tog han på andra försöket, därefter stoppades klassen och han kom 2:a och blev därmed elit!
Grund
Final

 

Hanny hoppade krok msv efter att ha haft en månads vila. Hon visade sig ha saknat hoppningen sjukt mycket och gjorde riktigt bra ifrån sig, 0+0 vilket blev en vinst och andra pinne i kroken!
Grund
Final

 

Milton hoppade jättefint i lätten. Han gör framsteg varje start vilket glädjer mig oerhört mycket! 1 fel i grunden gick han på, vilket tyvärr inte räckte till en final, men lika stolt för det.

 

Arons andra tävling och han gick jättefint! Han visade sig ha mer fokus igår och gick endast på ett litet fel.
Grund

 

 
 
 
 
 
 

// Mathilda


Mästerrymmare

30 September 2014, 14:53
Reiner har gått och blivit en expert på att rymma från kompostgallershagar, han har nämligen lärt sig att skruva ned spiralerna! Blir till att säkra en hage med ståltråd åt honom så han inte smiter, busungen!
Hittade honom lös i stallet, och han hade varit och fått ut Levai också (!). Trodde absolut jag skulle hitta Reiner i bitar men de var mer eller mindre kompisar, lyckligtvis. Vilka små skitungar jag har!
 
-Sonia
 

Fällningar & kvalsterkoll

29 September 2014, 20:29
Hejsan
Slöt tidigt idag och kom därför hem rätt tidigt också, väldigt skönt det! Gick direkt ut till kaninerna och satte ut några i rasthagarna, sedan tog jag in en kanin i taget av de som är igång och fäller nu. Skulle hjälpa dem av med lite päls, fast det hela slutade med mängder av pälshögar från varje kanin jag hade inne. Värst var nog Rocky och Chell. Pälsen bara ramlar av dem nu!
Passade även på att kolla efter kvalster på kaninerna jag hade inne för pälsvård, allting såg okej ut. Otroligt skönt! Råkade ju nämligen ut för ohyra förra året efter höstutställningen i Visby, det var inte direkt en big deal. Behandlade bara med Stronghold efter att ha varit hos veterinär, sanerade och upprepade behandlingen senare. Sedan var det borta. Det enda som var jobbigt var att det gick åt en del pengar, veterinärbesöket var inte direkt billigt och själva medlet vi behandlade med kostade skjortan. Men hade som tur var en snäll mormor som hjälpte till med betalningen.
 
När alla kaninerna hade fått vara ute i rasthagarna så kvällsfodrade jag och gick sedan in, klockan var bara sju då. Men det hade redan börjat bli mörkt. Känns väldigt trist nu när det bara blir mörkare och mörkare, man vill ju hinna göra klart allt medan det ännu finns dagsljus och inte behöva springa runt med ficklampor, mobilen eller pannlampor för att kunna se någonting.
 
Just nu sitter jag och håller på med nästa års kullplanering, rätt rolig sysselsättning. Längtar redan otroligt mycket till nästa års avelssäsong och att ha små kaninbebisar i kaningården och spara lite nya djur för utställning och avel. Har i alla fall några spännande kombinationer planerade, ska bli kul att se vad det kommer ge.
 
Fint med fällningsränder, haha! ;)
- Amanda

Träning 28/9

29 September 2014, 13:47
Igår var jag på träning i Jakobsberg med tre andra kaninhoppare. Tog bara med mig Saga och Kiara denna gång och båda skötte sig bra. Kiara fick träna rak lätt, och hon presterar alltid bra. Hon springer på bra och river ingenting om hon inte är trött vilket hon såklart blev efter ett tag. Hon fick testa medel snabbt också och hon var rätt duktig, men skulle behöva träna mer. 
Saga å andra sidan var duktig, men jag trodde hon skulle gå bättre. Dock är hon ju fortfarande bebis så man kan ju inte kräva så mycket av henne. Hinderna är inga problem egentligen men hon envisas med att hoppa banan åt fel håll... Åt fel håll springer hon perfekt men inte åt rätt, då tar det stopp! Så vi måste fortsätta träna på det så hon kan tävla rak också. ;)
Träningen var i överlag jättemysig och alla kaniner skötte sig super! Denna gång åkte jag med en fulladdad kamera så jag fick några bilder i alla fall. Fick inga bilder på Saga dock, men det kommer ut en video på hennes lopp senare så det får duga. 
 
Princess of Pride Rock "Kiara"
Princess of Pride Rock "Kiara"
Silverados Major Lazer "Teo"
Silverados La Clique "Polly"
Glädjens Glöd "Svea"
Glädjens Glöd "Svea"
//Christel

Tävling 27/09 SKH

28 September 2014, 20:28
Tävling igår, hade med mig Siri och Raavi. Det var KM och det var då bara msv,svår, elit, höjd elit och höjd ej elit, därför tog jag bara med dom eftersom att bara dom är aktiva i klasserna. Raavi var  först ut av mina, han hoppade krok msv för tredje gången. Lite för speedad som vanligt men gick fint i både grunden och finalen, då menar jag väldigt fint, han gick på 0+0 och vann klassen! Finare bebis får man leta efter <3 I höjden var siri först ut, 50 var inga problem men sen på 60 var hon lite trög och ville verkligen inte. När de var 10 sec kvar så hoppade hon dock fint över och fick sin första pinne i höjd! Raavi hoppade 50 fint, sen tog han både 60 och 70 stillasående sen stanna vi. Raavi kom 2:a i höjden och siri 7:a! Jätte nöjd med dagen! Älskade niner <3

Obs! Kommer inte kunna vara aktiv under nästa mån-fre då jag är iväg med skolan uppe i dalarna. Kommer uppdatera igen på lördagen när jag kommit hem.
// Cecilia

Söndag

28 September 2014, 12:34
Hejsan, nu har jag åter igen varit lite dålig på att uppdatera här på bloggen. Men har inte haft så mycket att skriva om nu när jag varit sjuk och inte gjort särskilt mycket vid kaninerna, har bara fodrat och haft dem ute i hagarna när vädret tillåtit.
Men igår var det då burstädning som gällde och det regnade inte heller, så kaninerna kunde vara ute ett bra dag i rasthagarna och fick verkligen springa av sig, det uppskattades verkligen!
 
- Amanda
 

Safir och Rubins andra hoppträning

27 September 2014, 21:51
Efter att ha städat alla kaninernas burar idag passade jag på att plocka fram lite hinder. Både Safir och Rubin fick hoppa lite var, riktigt stolt att båda hoppade maxad mini med tanke på att det var deras andra träning. 
 
Jag har även fixat alla transporter till imon samt provpackat bilen. Är så taggad på att tävla så de e inte sant!
 
 
 
// Mathilda

Läker på bra!

27 September 2014, 21:35
Idag avslutas Elsas medicinkur, så nu firar vi, haha!
Allt läker som det ska och Elsa har lärt sig att inte låta sig mutas längre, för hon har kopplat ihop att få godis med att få en äcklig tablett insmusslad i munnen. Hon är inte så dum hon! Har lurat henne med löv istället, för löv kan hon inte motstå, även om hon vet att hon då kommer få äckelmedicin.
Hon ser nog bra sur ut ändå!
 
Här är sprutan jag använt för att få i henne medicinen, jag har helt enkelt klippt av toppen på sprutan (en 1 ml spruta) och sedan har jag gett Elsa godis och sprutat in tabletten en bit bakom framtänderna så hon inte kunnat annat än äta upp den, mohaha!
 
Och här kan man se vad jag ska göra i morgon, ser för hemskt ut både i och utanför burarna, blä! Och snart kommer vintern... Önskar jag hade ett uppvärmt kaninstall, suck!
 
-Sonia
 

Tävling imorgon!

26 September 2014, 22:12
 Imorgon åker jag på tävling igen, sjukt taggad då siri och raavi ska debutera höjd (!!). Imorgon kommer min bebis hem också, kommer dock inte gå ut med info om hen förän hon är hemma osv ;) Pappa hämtar iaf mig här imorgonbitti och kör mig till emma. Blir nog inte en så lång tävling, hoppas jag. Fast våra tävlingar brukar gå ganska snabbt om man gemför med andra vilket är skönt. Idag har jag inte gjort så mycket med kaninerna, har varit ganska dåligt väder, han dock slänga ut kaninerna en timme i hagen medans jag städade burarna. Hämtade även mer tidningar, inte för att jag behövde fler men var uttråkad så kunde lika bra göra det. Har även bestält ny sele till bebis och köpt nya tags till transportburarana med namn på, längtar tills jag får dom :3
Har verkligen inte mer att skriva, kände att jag behövede blogga lite...jaja här kommer lite tävlingsbilder som fyller upp det korta inlägg.
Foton tagna av Mathilda Gullholm och Tove Jensen 
// Cecilia 

Safir och Rubins första hoppträning

25 September 2014, 21:24
Idag var dagen jag längtat efter. Safir och Rubin har för första gången hoppat.
Båda två var jätteduktiga för att vara första gången, men jag saknar fortfarande den lilla "go-knappen", men den kommer nog med tiden. 
 
Idag har Wega dessutom gått tidigast tre veckor av dräktigheten (hon satt med hanen i 8 dagar). Så nästa torsdag kan hon tidigast föda!
 
 
 
 
// Mathilda

Höst

25 September 2014, 20:18
Märks verkligen att hösten kommit för att stanna, fuktigt, regningt, blåsigt, kallt och mörkt. Men det är bara att bita ihop och gå ut till kaninerna ändå, fast jag är fortfarande sjuk och inte orkat göra särskilt mycket. Imorgon kommer jag att stanna hemma från skolan och då får jag passa på att ha dem ute i rasthagarna, så jag hoppas verkligen att det inte är dåligt väder.
 
Kan även passa på att berätta att Bill Compton, en hane som förut var tingad men sedan hörde köparna aldrig av sig, nu har han blivit tingad igen. Hade först tänkt att spara honom iallafall, men eftersom hans syster Sookie och brodern Alcide ser mycket bättre ut så behåller jag hellre dem.
 
Några bilder som jag tog igår när kaninerna fick vara ute en stund:
 
 
 
 
 
 
- Amanda

Vardagen med kaninerna

25 September 2014, 20:08
Först och främst, jag vet att jag är sjukt dålig på att uppdatera men är verkligen dränkt i läxor och plugg inför prov nu så kaninerna har inte fått så mycket uppmärksamhet. Som grädden på moset så har det varit svinkallt och blött här, så utomhus har väl inte lockat så mycket. Har mest att berätta om Saga då det är hon som fortfarande utvecklas, men både Kiara och Pepsi mår fint. Jag har fortsätt med Sagas träning och hon visar verkligen kapacitet och verkar tycka det är kul. Lätt klarar hon utan problem och springer på så fint och i perfekt takt. Hon är dock väldigt envis (typiskt hare) och springer bara när hon själv vill.
På söndag ska vi åka och träna och Kiara och Saga får följa med, om Saga är lika duktig på bortaplan så kan hon kanske debutera den 4 oktober, annars väntar vi till 11-12 oktober i Skåne som hon också ska med på! 
Fick en hoppbild på henne för länge sen, dock så ville min kamera inte sammarbeta och bilden blev rätt så suddig men det får ni leva med! 
// Christel
 

Sjuk

24 September 2014, 16:22
Hejsan, jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit något inlägg nu på ett tag. Har varit sjuk sen i måndags och inte orkat göra mer än att fodrat hos kaninerna när jag kommit hem ifrån skolan. Dessutom har det varit storm och då var jag tvungen att plocka ihop kompostgallerna så de inte skulle blåsa ner. Märks verkligen att hösten är här nu, kallt, blött och blåsigt.
 
Var hemma idag och jag känner mig inte direkt bättre, men nu har de iallafall fått komma ut i rasthagarna en stund var så de får röra på sig lite iallafall. Jag ska snart ut och kvällsfodra och sedan lägger jag mig i sängen och drar täcket över huvudet igen.
 
 
- Amanda

Ny sele & selträning

23 September 2014, 21:28
I lördags på tävlingen fick jag min sele av Johanna till Aron. Blev istappen i bröstsele, alltså en vit/grå/ljusblå sele. Har alltid älskat färgerna på denna (och den rosa varianten), så kände att det var dags att skaffa en nu.

Safir och Rubin har nu varit ute i sele för första gången, och det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde. Dom älskade det verkligen, men ibland var matte roligare att klättra på. ;)
 
Rubin i selen
Safir i selen
 
Aron
 
Rubin
 
Safir
 
// Mathilda

Trestads KH: 20 September 2014

21 September 2014, 18:01
Igår var jag och tävlade i Vara hos trestads KH. 
Link vann höjden och tog sista pinnen till elit genom att hoppa 75, nästan 80cm. 
Milton hoppade krok lätt x2, han sprang på bra men rev tyvärr 3 hinner i första och 2 hinder i andra. Sedan debbade även Aron. Han blev rädd väl ute på banan så det trillade bommar, 3 i första lätten och 2 i andra. Men jag är nöjd iallafall, väldigt fin debut.
 
Link, 75 cm
Queen's As
 
 
// Mathilda