Varmblodskullen: 3 veckor

11 Juni 2015, 00:51
Igår blev varmblodskullen 3 veckor, vilket resulterade en fotografering!
Riktigt svåra att fota då dom aldrig sitter stilla, tar lång tid att få bra bilder, men det är det värt! Kullen är mellan Milton och Blaze, en belgisk hare jag tog hem från LU i februari. Detta inlägg blir fullt av bilder och tomt på text. Men vem vill inte njuta av ett par söta ansikten?
 
Melodys Exmoor
 
Melodys Florida Cracker
 
Melodys Irish Hunter
 
Melodys Lipizzaner
 
Melodys Russian Trotter
 
Melodys Tennessee Walking
// Mathilda

Nystart: Bergslagstrofén

08 Juni 2015, 14:49
Hej!
Nu var det fem månader sedan något skrevs på denna bloggen. Alla tappade intresset och tiden fanns inte heller för att väcka det på nytt. Nu är det sommarlov imorgon och denna blogg ska renoveras helt. Vi kommer dels ge bloggen ett nytt utseende samt namn då denna bloggen nu kommer drivas av Mathilda som innan, men även min syster Rebecca. Alltså blir detta en blogg om uppfödningen men vi kommer fortsätta med samma tråd som innan, dvs artiklar och dylikt. Vi kommer även försöka göra en del videoinlägg då och då, så som "Follow me around" på de störra arragemangen vi går på. 
_________________________
 
Under helgen som var var jag, Mathilda, uppe i Örebro med tre klubbkompisar på Bergslagstrofén. Detta är en av de större tävlingarna på året där kaninhoppare från hela Sverige samlas och tävlar om vinst i cupen Bergslagstrofén för att vinna vandringspriset. 
 
Under lördagen gick Link helt okej i rak elit, kunde gått bättre men han utvecklas långsamt och detta var en nyttig tävling för honom. Under söndagen var det riktigt blåsigt och alla hinder välte gång på gång. Detta påverkade såklart alla kaniner då det blev många rivna hinder framför dom och dessa fick dom då hoppa om. Det gör att kaninerna kan bli lite virriga och inte förstå vad som händer. Trots detta gick Link på 3+2 i kroken varav ett korrfel i grun och ett i finalen. Så är helt klart nöjd!
 
Hanny var i total brunst och brunstade ut sig efter start i första svåren. Men i andra svåren fick hon eld i baken och hoppade fantastiskt! Detta var den andra svårstarten så det är inte konstigt att lite bommar trillar här och var, speciellt inte när jag aldrig tränat henne i svår. Framsteg även här alltså!

Milton debuterade krok msv, blev alldeles virrig av alla välta hinder så det gick som det gick.. Men i raken briljerade han verkligen! Lika så Aron. Ända felen Aron fick i raken var vattentramp, vilket vi bör träna mer på. Men men.. han kom iallafall 6:a i medelsvårcupen (Liljecupen)! 

I lätten gick Rubin lite sådär. Men med stark vind, regn och högt gräs gjorde lilltjejen vad hon kunde.
_________________________

Vinnare av Bergslagstrofén blev dessutom en Väsare (klubbkompis) med Ch Chrystal Sahara, stort grattis!
Nu laddar vi om inför lördagens krok i hemmaklubben där Link, Milton, Rubin, Aron, Hanny, Jazz, Easy och Alfa kommer starta. 
 
Foto: Emilia Eriksson
// Mathilda