Pralinens Mercury Twilight | Levi |

31 Mars 2014, 22:09
I lördags fick jag ju äntligen hem min fina Levi (jo jag ska nämna det nu, att levi utallas inte som det stavas utan det uttalsas Livaj ) han är verkligen en dröm kanin. Perfect kropp och perfect teckning. Har haft Levi nu i två dagar men vi har redan klickat super bra, han är super social och kommer så fort man närmar sig buren. Han ska pussa och mysa med en hela tiden. Idag hade jag han ute i hagen för första gången, och jag kan minst säga att han flög runder som en galning med lite glädjehopp där och lite glädjesprång där. Han såg ut som bambi på hal is när han flög runder. Med dom långa benen XD Ja ni får se för er själva.
 
Han är allt en liten glädjespridare, nu är han endast 8 veckor. Men det är sån fart och själförtroende i honom. Längtar tills vi kan börja träna. Att köpa en sele till honom med hans namn på, gud... detta kommer bli så bra. Som ni nog förstår så är han från Pralinens hoppkaniner, supper uppfödning. Fina individer och dom som håller i den ( Malin & Sandra jönsson ) är väldigt trevliga och hjälper en mer än gärna att hitta en unge/ kull som passar till dina krav och önskemål! :D Har inte så mycket att säga, känner inte Levi helt än. Men än så länge så kan jag informer om att han är helt underbar. Finaste killen <3
Min snygging
 

- Cecilia
 

Panter har flyttat

31 Mars 2014, 18:11
Panter flyttade idag till sitt nya hem! Han blir egentligen åtta veckor imorgon, men en dags skillnad gör knappast någonting. Det var en trevlig barnfamilj som köpte honom och de var väl pålästa och verkade seriösa med beslutet att köpa kanin. Verkligen skönt med sådana kaninköpare och jag är säker på att Panter får ett bra och kärleksfullt hem.
 
Igår hopptränade jag med fyra kaniner och det blev årets första hoppträning för Tiger och Viggo, den andra för Neo och den alldeles första för Mio. Alla kaninerna var hugget och tyckte det var jättekul, Mio var lite fundersam i början men förstod ganska snabbt vad det gick ut på. Såklart hoppade jag inte särskilt högt med Mio, började försiktigt med en bom på varje hinder och höjde väldigt försiktigt.
 
 
- Amanda

Utedag

30 Mars 2014, 21:29
Även idag fick kaninerna vara ute, fast vädret var inte lika fint. Totalt blev det ca 9 timmar ute i hagarna, tror alla kaniner var lika glada som jag över detta. Locke fick vara ute lite i sele också, men jag har insett att hans paracordsele har blivit för liten så jag får beställa nya delar åt den så den passar. Magremmen och remmen mellan frambenen är för korta, så han var lagom missnöjd när jag skulle sela honom. Han fick en något för stor bogsele på sig istället, men han verkade nog nöjd över det. Återbrukade magremmen till selen som ett halsband till hunden, det blev rätt fint det med!
 
-Sonia

Dagen innan sista ridhustävlingen

29 Mars 2014, 20:57
Hej på er!
Det har varit precis lika fint väder idag som igår. Det är verkligen helt fanstastiskt! 
Kaninerna fick komma ut i hagarna vid tolv och fick sitta där i 7 timmar. Dom fick även turas om att komma ut på en liten kohage för att springa av sig ordentligt, både på plan yta samt i en relavtivt brant backe. 
 
Jag har även gjort iordning allt inför morgondagens hopptävling. Dessutom är det sista tävlingen inomhus, vilket är riktigt härligt. Saknar utomhustävlingarna så oerhört mycket.
Det är iallafall krok msv x2 för Link, Hanny och Opal samt lätt krok för Scott. Texas kan ju inte tävla än, men om några veckor så. 
 
Det har även byggts lite på burar här hemma, men dom är ännu långt ifrån färdiga. Man hinner ju verkligen inte det man borde hinna. 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Premiärtur

29 Mars 2014, 12:08
Nu har grabbarna gjort sina premiärturer i selarna, båda verkade trivas superbra i dem.
Dexter tyckte inte det var så kul att bli kittlad när jag skulle sätta på honom selen, men han får snällt lära sig, haha.
 
 
Och som ni såg på föregånde bild fick även Mimmi komma ut idag, eftersom jag hittade en snöfri fläck som hon skulle gilla. Hon tycks verkligen uppskatta att få komma ut ett tag efter vintern i ladugården. Hoppas snön smälter bort snart! 
 
 
Och sen dog batteriet i kameran efter jag fotat Elsa...
 
Elsas sår ser förresten bra ut, rent medicinskt, men utställningsmässigt så verkar det inte alltför bra. Ska ändå se till att hon är i utställningsskick när det är dags, så får jag strunta i att anmäla eller stryka om ärret inte blir "snyggt" (vilket det är stor risk för).
-Sonia

Vårvärmen är här!

28 Mars 2014, 21:31
Idag må jag säga att det har varit riktigt fantastiskt väder. Inte ett enda moln på himlen, solen verkligen lös upp dagen. 16 grader tackar man inte nej till. 
 
Från att jag kom hem vid tvåtiden sattes kaninerna ut i hagarna och plockades in vid sex. Dom uppskattade det verkligen. Medan dom satt i hagarna städade jag burar och hämtade leksaker dom vunnit på tävlingar men ännu inte hade fått, hehe. 
Kaninerna fick även turas om att komma ut i selen och springa lite, alla utan Link eftersom han flippar ur när han ska gå i sele hemma på grund av alla honor och hanar runt honom. Men liksom dom andra fick Link klorna klippta och kindtänderna kontrollerade. 
 
Imorgon planerar jag att bli klar med allt på de nya fackburarna förutom dörrarna. Tror nämligen inte vi har material till dörrar eller någon marinplyfa till taket, märker att jag har så bra koll just nu... Sen kommer dom ju inte att målas fören till sommaren. Men dom kommer bli fullt användbara iallfall. Men innan någon flyttar in planeras det att regga gårdsnamn inom skhrf eftersom Hanny ska paras i sensommar och jag vill att bebisarna ska tävla under "Melodys", samt att det blir min första hoppkull och efter 2 år kommer jag förhoppningsvis att börja mer med hoppavel. 
 
Jag tänkte även berätta lite snabbt att Texas har återhämtat sig riktigt bra efter kastreringen. Han äter precis lika bra som innan och magen har kommit igång otroligt bra. Han är även väldigt pigg och sprang som en galning i selen idag. Är inte det minsta orolig över honom längre, detta går så bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Tävling imorgon!

28 Mars 2014, 19:13
Imorgon bär det av på tävling med Lunds KH, denna gången är det Raavi och Siri som ska med. Ali kommer inte starta förens i april ( kommer starta krok lätt ny den 18:e april ) tror det är bäst för henne att börja utomhus ;) Men imorgon så är det ju min klubb som har tävlingen så ska vara där kl 09.00 ( våra tävlingar startar ganska sent, vilket är skönt för en sån morgontrött mäniska som jag ) och bygga bana. Sen ska jag vara hinderuppsättare i medlen, första gången för mig så hoppas allt går bra. Är ganska klumpig av mig så vi får ju se hur det går med det :P 
Idag har jag varit hemma från skolan också, har ju legat sjuk hela veckan så för att försäkra om att jag är frisk stannade jag hemma idag också. Idag har alla kaninerna varit ute i hagarna, har börjar sätta ihop siri och ali lite. Dom gillar varandras sällskap. Sen har jag städat Raavis, Siris och Inez burar ( alis städades igår ), klippte även Raavis och siris klor till imorgon. Ska bli sjukligt kul, siri och raavi kändes väldigt taggade när jag tog ut dom i hagarna, Raavi fick också springa lite i sele för att han ska vänja sig ;) 
Imorgon kommer också Levi hem :D Jag längtar isönder mig!:D
- Cecilia
Siris nya sele på bild, Det står Siri ingraderat på ryggen fast det syns inte. Selen är från Pralinens selar, toppen kvalité rekomenderas starkt!
 
 

Grattis på tvåårsdagen Tiger!

27 Mars 2014, 20:51
Hejsan!
Idag fyller finaste Tiger två år! Det har friats med kaningodis och knäckebröd för alla kaninerna, vilket var otroligt uppskattat. Jag är verkligen glad att jag får ha honom hos mig när hans ägare inte har möjlighet till det, Tiger tillhör nämligen min bästa kompis Felicia Stenmark som bor på Gotland på somrarna och har honom då hos sig. Annars bor hon egentligen på fastlandet och har inte möjlighet att ha kanin hemma hos sig.
 
Kan även tillägga att det är exakt en månad kvar till Visbyutställningen! Ser verkligen fram emot det, alltid skönt att ställa på hemmaplan och då har jag även möjlighet att få med mig fler kaniner dit. Alla kaninerna är i helt okej skick, hoppas verkligen att de håller sig fina fram tills dess!
 

- Amanda

Nya selar

26 Mars 2014, 19:14
Ike och Dexter har fått varsin ny sele. Trots att de ser snarlika ut är det bara den röda färgen selarna har gemensamt, haha.
 
Glad över att jag fick pojkarna att sitta stilla bredvid varandra, gick finemang!
 
Här viskas det hemlisar minsann
 
-Sonia

Siri är nu min | allmän info | ute sesongen börjar! |

25 Mars 2014, 23:39
Ni har inte sätt så mycket ifrån mig på senaste, har haft väldigt fullt upp sen har jag inte kommit in på bloggen ordentligt. Men nu börjar tiden bli bättre. Jo, inte så mycket som är nytt. I lördags var jag på tävling, allt gick bra. Skrev på Siris papper som jag nämnde i senaste inlägget, så nu kan jag stolt säga att jag ägare till
Milleniums Once upon a kiss. Kändes så sjukt bra, nu är hon bara min. Det är tävling igen på lördag, denna gången för lunds kaninhoppare. Denna gången är det på matta, första gången för både Raavi och Siri så vi får se hur det går. Siri presterade bra i lördags så jag har stora förväntningar på lördag gällande henne. Om hon bara vill så kommer det gå vägen, fina tjejen min! ¨På lördag hämtar jag även hem Levi, längtar i sönder mig! :D Nu börjar även alla tävlingar dra igång på riktigt, bara i mars är det 2 tävlingar. Känns bra, kull att komma igång med kaninerna nu. Och att snart börjar ute tävlingarna! Som jag väntat! :D Inga mer is kalla ridhus, nej gud va skönt! Nej men nu har jag inte så mycket mer att skriva, vi hörs imorgon
- Cecilia
 
 
 
 
 
 
 

Anmälningarna klara

25 Mars 2014, 23:24
Nu så är anmälningarna inför Visbyutställningen klara, lär väl posta dem imorgon när vi åker in till stan. Egentligen finns det fortfarande gått om tid att skicka in dem, men alla kaninerna jag planerat att ha med ser fina ut och jag vet vilka jag ska ha med. Varför vänta då? Det blir åtta kaniner som ska anmälas, sju lejonhuvade dvärgvädurar och en dvärgvädur.
 
Lejonhuvad dvärgvädur:
Klass A
Ringmurens Vissla
Ringmurens Chell
Kaupungs Mio
 
Klass G
Ringmurens Viggo
Ringmurens Vilda
Ringmurens Neo
Ottmo's Phinneas
 
Dvärgvädur:
Klass A
Fröken Fröjds Tardis
 
Längtar verkligen till utställningen, är otroligt utställningssugen just nu och det finns även planer på att jag och Emelie ska upp till Bergautställningen den 31 Maj. Hennes pappa kommer då åka med oss och förmodligen tar vi deras husbil och behöver då inte fixa boende över natten. Håller tummarna för att vi kommer iväg!
 
Jag kan även tillägga att jag äntligen kommit fram till ett beslut, länge har jag funderat på att börja avla på en till ras. Men efter många intriger med olika personer och mycket velande så har jag kommit fram till ett beslut, den rasen jag fastnat för är dvärgvädur och då i färgen madagaskar och madagaskar manteltecknad. Förhoppningsvis ska jag få låna en hane av Ringmurens Kaniner, dessvärre har de inte madagaskar utan viltgrått. Men ungarna i den kullen ska användas i projekt att förbättra kropp på lejonhuvad dvärgvädur och tillföra viltgrått. Viltgrå är nämligen en färg som jag vill satsa på hos lejonhuvad dvärgvädur.
 
- Amanda

Kastreringen

25 Mars 2014, 21:38
Hej!
Idag blir det ett snabbt inlägg efter allt plugg. 
Jag var idag och lämnade Texas hos veterinären klockan åtta eftersom han kastrerades. Han hämtades sedan vid fem ungefär och fick då med sig lite råd vid hemkomst osv eftersom jag aldrig kastrerat en kanin tidigare, dock var allt som stod på lappen en självklarhet. Men tummen upp tillveterinärer som lägger ner lite extra tid på ett papper med sådana bra råd. 
 
Texas var redan pigg när vi kom hem, han skuttade lite på bordet innan han fick Critical Care. Efter det fixade jag iorning lite fleece i hans bur så att det inte kommer in nåt skräp i såret. Dock lät jag halmet ligga kvar i buren under fleecen, så det är mjukt för honom. Efter bara 1 timme gick jag ut för att mata de andra kaninerna, och då hade han redan lämnat lite avföring i toalådan. Så orolig är jag inte, magen är i full gång så det ska gå bra detta. 
 
 
// Mathilda

Anmäla till Visbyutställningen

25 Mars 2014, 10:20
En månad och två dagar kvar till Visbyutställningen, sitter och funderar på vilka kaniner som ska följa med och ställas ut. Fyra kaniner ska i alla fall med och ställas i A klass eftersom de behöver A kort, funderar även på att ställa fyra stycken i G klass också, alltid kul att pröva på något nytt!
 
Nu ska jag i alla fall gå ut till kaninerna och morgonfodra, även om det är närmare lunch nu. Är ganska dåligt väder idag, så jag tror inte att de får komma ut i hagarna. Får hoppas på att det lättar upp till eftermiddagen, men man vet ju aldrig. Hade annars planerat att hoppträna med Neo, Viggo och Tiger idag.
 
 
- Amanda

Städat burar

24 Mars 2014, 21:04
Eftersom jag inte riktigt hade något att göra idag så sysselsatte jag mig med att städa några av kaninburarna, tog de burarna som såg värst ut och gjorde dessutom iordning burfacket som hanarna i Kajsas kull nu ska få bo i fram tills de flyttar till nytt hem. Brukar nämligen sära kaninungarna ifrån deras mamma vid sju veckors ålder och så får de gå en vecka utan mamman tills de ska säljas.
Dock blev jag rätt upptagen med att fånga Chell när hanarna var ute i hagarna, idag var det tydligen väldigt kul att hoppa över kompostgaller om och om igen, egentligen så har jag inga problem med att ha honom lös. Men när de andra hanarna är ute så vågar jag inte ha honom lös. Risken finns att de börjar slåss genom gallret.
 
 
- Amanda

Kastrering bokad

24 Mars 2014, 20:29
Hej!
Idag har jag städat alla 6 burar eftersom jag inte hann det i fredags. Kaninerna blev riktigt glada, och det var verkligen på tiden att de blev städade. Men de blir så ibland när man har så mycket tävlingar hela tiden. 
 
Jag har även bokat tid hos veterinören för Texas, han ska nämligen kastreras. Tanken var ju att sälja honom, men eftersom ingen av dom som velat ha honom känts riktigt rätt bestämde jag mig för att ha kvar honom ett tag till, förhoppningsvis för alltid. Men då måste han kastreras eftersom han går på helspänn hela tiden här hos mig på grund av alla honor och hanar kring honom.
Jag ska försöka sätta ihop honom med Opal eftersom hon inte ska ha några ungar vilket min andra hona ska. Men jag tror det kommer gå helt suveränt och att dom kommer passa ihop jättebra. Dom har ju haft kontakt genom galler x antal gånger och gillar varandra starkt. 
 
Så imorgon mellan 8-9 lämnas han in hos veterinären och hämtas vid 5-tiden. Hoppas allt går bra, men han har klarat alla sövningar tidigare, vilket är en hel del. Så det lär gå prima, pigg, glad och älskar livet, äter som en häst.. allt är på topp. 
 
Transportburen är fixad och buren är fylld med nytt halm och handukar läggs in imorgon. Jag är så spänd men det kommer bli så bra detta. Känns lite konstigt att under 15 år som kaninägare aldrig haft en kastrerad kanin.. ;)
 
 
// Mathilda