God jul!

24 December 2014, 22:22
Idag vill vi stolt presentera våran första- och andraplats i jultävlingen sponsrad av Melodys selar. Vinnarna ska senast den 1 januari ha kontaktat oss på bunnyday.blogg.se@hotmail.com.
 
Vi alla bakom bloggen vill önska er och era kaniner den bästa möjliga jul. <3
  

Beslutsångest

23 December 2014, 18:18
 
Sitter här och funderar kring LU. Borde jag verkligen anmäla Safir och Rubin eller inte..
Med tanke på att båda är i slutet av sin fällning kan dom hinna, men kroppsmässigt har dom mycket kvar. Så himla svårt, kanske värt att ställa bara för att. Däremot kommer jag oavsett åka till LU då syrran ställer lejonen. Sista anmälan är redan den 2:e januari, samma dag som jag åker till Kista. Tiden går verkligen för fort nu!
 
Bilderna är från gårdagen, de tre översta är Safir och resten är på Rubin.
 
 
 
 
 
 
 
// Mathilda

Trestads KH: 13 december 2014

13 December 2014, 23:22
Idag var jag iväg och tälade hos grannklubben. Årets bästa tävling, luciacuperna. Tyvärr var det inte de vanliga cuperna pga de stora utrymmen som skulle behövts. Därför hade jag bara med mig 4 kaniner denna gången, kändes väldigt lite.. men samtidigt väldigt skönt. 
 
Milton kom trea i kroken på 1+0 och knep sin andra krokpinne. I raken var det msk och där gick han på 3+1. Han gick verkligen fint idag, alla fel var rena slarvfel. Men tanke på hans debut i msv så var detta stora framsteg. Men rent allmänt gör han framsteg hela tiden, nu springer han på otroligt fint. 
 
Sedan tävlade Wega cup och gick på 1+2 i kroken och 1+0 i raken. Det räckte till en tredja placering och en stolt uppfödare. Även en liten pokal fick hon med hem.
 
Milton, rak medelsvår
Milton, krok lätt
Wega, rak mini
 
 
// Mathilda

Melodys Kaningård

10 December 2014, 19:18
Ikväll tänkte jag berätta att vi fick bekräftelse att betalningen är inne. Så nu är Melodys Kaningård registrerat inom skhrf. Som vi väntat... ska bli riktigt roligt att få tävla med Safir och Rubin under "Melodys" samt se fåtalet uppförningar som hoppar nu hoppa under "Melodys". Även de planerade kullarna nästa år ska bli kul att få under namnet. Ja ni förstår säkert. :)
 
Det har inte hänt så mycket hos kaninerna de senaste. Jag har 6 prov på 10 dagar varav två prov återstår innan lovet. Så det är fullt upp. Idag till och med lördag kommer det även vara storm i omgångar, så alla burar är fastspännda lite extra. 
 
// Mathilda

Julpyssla med bunnyday 2 - kaninpepparkakor i olika smaker

09 December 2014, 17:49
 
Del två av julpyssla med Bunnyday kommer nu. I detta avsnittet kommer ni få lära er hur man kan göra kaninpepparkakor, det är egentligen en slags pelletskaka men med lite annorlunda ingirdienser och på hur man gör den. Sen så är det ju även en bonus om man skär ut kakorna med en pepparkaksform. Tada så har du kaninpepparkakor!

Vad du behöver..
 • 2 dl pellets, jag använde cuni pro och selective.
 • 1 dl havregryn
 • 1-1 1/2 morot
 • 1-2 bananer 
Istället för moroten kan man använva t.ex äpple, persilja osv.
Så här gör du..
 1. Mosa/krossa alla ingrdienser, jag använde mig av en mixer.
 2. Blanda sedan den krossade pelletsen med havregrynen i en stor skål. Rör tills det är jämt blandat.
 3. Blanda sedan ner bananen och moroten.
 4. Rör om tills det är en smulig deg och låt det stå i ca 10 min innan du börjar forma den.
 5. Lägg degen på ett bakplåtspapper och antingen kavla ut och tryck figurer med pepparkaksformar eller rulla den i små bollar eller liknande och lägg på ett galler/plåt med bakplåtspapper.
 6. Låt kakorna vara i ugnen ca 1 timme på 125 gr c*, efter en timme stäng av ugnen och låt kakorna vara kvar i ugnen i 30-60 minuter. 
 7. Ta ut kakorna låt dom svalana och servera!
                                 
                                 
Mina kaniner fullkomligt älskade kakorna, gjorde dina det? Kommentera gärna vad dina kaniner tyckte om dom!
 
 © Copyright by www.bunnyday.blogg.se © 
Vi ser helst att både bilder och text stannar här, stöld av text och bilder anmäls.
 
 
 
 

Vägning av kaniner

06 December 2014, 17:46
Idag har jag vägt att kaniner utan Aron, glad att jag inte har kaniner som springer iväg så fort man sätter dom på ett bort. Tänkte även städa idag men gör det imorgon istället då jag fick annat som kom ivägen. 
 
Det kommer vara snålt med uppdatering fram till lovet då jag har 6 prov kvar, 3 varje vecka. Undrar redan nu hur jag hade tänkte få bra på dessa prov. Men med mycket plugg så får det gå, men det innebär att kaninerna inte får göra så mycket annat än att vara i hagarna och gå lite i sele. 
 
Kaninernas vikt
Link: 2,75kg.
Hanny: 1,7kg.
Milton: 1,85kg
Rubin: 0,75kg.
Safir: 0,6kg.
Wega: 1,14kg.
 
 
 
 
// Mathilda

Lära kaninen hoppa: Del 5 - Hinderträning

03 December 2014, 08:17
 
Hur man lär kaninen hoppa är en fråga som många ställer sig när dom för första gången stöter på kaninhoppning. Är det svårt? Varför hoppar inte min kanin?
Frågorna är många och svaret är inte ett.
 
När vi bakom bunnyday själva började med sporten önskar vi att det fanns denna typ av artikelserie att ta del av, därför har vi tillsammans bestämt oss för att hjälpa så många nybörjare som möjligt genom att lägga samman våra kunskaper inom ämnet. 
 
 
Innan du påbörjar detta steget är det viktigt att din kanin kan kommandon samt inte stressar i selen. Om kaninen inte kan detta och du trots allt påbörjar hinderträningen kan hindren bli ytterligare ett stressmoment för kaninen. 
 
Först är det viktigt att veta att en kanin inte blir en elithoppare över en dag. För att en kanin ska bli duktig behöver den träning, och då inte bara hinderträning. Något många glömmer är att kaniner behöver en bra kondition och muskelatur för att orka hoppa. Hoppning är påfrestande för en kanin, så utan rätt träning kommer man inte långt. 
Man ska även komma ihåg att den bästa kaninen inte behöver vara den som hoppa högst. Hoppning handlar inte bara om höjder utan mer om mentalitet. 
 
 
Låt kaninen titta
Något som jag kan rekomendera är att låta kaninen kolla in ett hinder innan träningen påbörjas. Ett bra knep är att sätta kaninen i sin hage samtidigt som där står ett hinder med 1-2 bommar (beroende på hindrets bomhöjd).
Kaninen är nu på en trygg plats med ett främmande föremål. Oftast lockar nu nyfiken fram hos kaninen, gör den inte det så måste man ha tålamod, kaninen kommer förr eller senare undersöka hindret. När detta sker är det bara att låta kaninen göra sitt, men gå inte därifrån. Oftast hoppar kaninen tillslut över hindret, gör den det är det bra, men det gör absolut ingenting om kaninen istället fokuserar på annat då kaninen endast ska hoppa om den själv vill det. 
 
Tanken med detta är att kaninen inte ska se hindet som något läskigt utan istället något som alltid finns i vardagen. Hindret måste däremot vara rivbart från båda hållen så att kaninen inte fastnar och skadar sig eller grips av panik. 
 
 
Åter igen, undersök
Nu är tanken att kaninen åter igen ska få undersöka hindet, men denna gång inte i hagen. 
Sätt upp ett par hinder på rad i trädgården, men dessa ska ej ha bommar. Kaninen ska ännu inte hoppa något utan istället undersöka hinderstöden när den själv vill och om den vill. 
 
Sätt ner kaninen framför första hindret och låt den kolla in stöden. Om kaninen är helt ointresserad och istället springer och hittar på annat låter du den göra det. Men när den tröttnar på det den fann lyfter du upp kaninen och går tillbaka med den. Om kaninen upprepande gånger springer iväg till annat kan du testa sätta kaninen mellan två stöd. 
Oftast brukar inte detta vara några problem, kaninen är nyfikna djur. Men det händer då och då att både hoppavlade och icke hoppavlade kaniner är ointresserade, men då gäller det bara att visa kaninen på nytt. Det är bra att den får se hinder innan den faktiskt börjar med hoppningen. 
 
 
Sammanfattning
Det är mycket träning även med hinderstöden innan kaninen går in på hoppträningen. Under nästa steg kommer jag gå in på hur man går till väga för att lära kaninen hoppa.
 

"Att stressa sig igenom ett steg kommer skapa problem under senare steg. Så ta det i kaninens takt och var hellre långsam och nogrann med träningen än snabb och slarvig under de olika momenten. På så sätt kommer du och din kanin bli ett oslagbart team på banorna i framtiden."

 
© Copyright by www.bunnyday.blogg.se ©
Vi ser helst att både bilder och text stannar här, stöld av text och bilder anmäls.

Julpyssel

02 December 2014, 16:13
 
Julpyssel 2014
Höhjärta/hökrans
Kaninpepparkakor i olika smaker
 
 

Julpyssla med bunnyday 1 - Höhjärta/hökrans

02 December 2014, 13:36
Nu drar vi igång julpyssla med bunnyday, varje tisdag genom hela december kommer vi släppa ett pyssel. Vi startar detta med ett Höhjärta. Många har säkert sätt hjärtkransar av halm hänga på folks dörrar. Vi tänkte hur vi kunde göra detta till en rolig sak för kaninerna, då bestämde vi oss för att prova att fläta ett hjärta i hö. Sagt och gjort, Såhär gjorde vi.

Vad du behöver..
 • Natursnöre 
 • sax
                                     
Så här gör du...
 1. Ta en bunte hö och knyt ihop det i ena ändan.
 2. Börja fläta och lägg in lite hö i flätan när det känns som att det börjar bli lite tunnt (alltså lägg in på dom olika delarna av flätan, lite som om man gör en inbakad fläta)
 3. När du känner att flätan är tillräckligt lång så knyter du av den. 
 4. Klipp av det överblivna hö:et på båda sidorna (klipp även av om det sticker ut någonstans) men lämna lite för att kunna knyta ihop allt sedan.
 5. Knyt ihop ena ändarna på dom två flätorna och sedan dom andra, tänk på att forma flätorna medans du knyter ihopa dom.
 6. Klipp av överblivet hö igen om det blivit mycket över denna gången.
 7. Klart!
                                     
 © Copyright by www.bunnyday.blogg.se © 
Vi ser helst att både bilder och text stannar här, stöld av text och bilder anmäls.

 

 

 

Bunnyday's jultävling 2014!

01 December 2014, 12:09
Tävling sponsrad av Melodys selar!
Varje jul annordnad vi en jultävling sponsrad av Melodys selar där du har chansen att vinna riktigt fina tillbehör till din kanin!
 
1:a pris: En bogsele, H-sele eller bröstsele i valfri färg i materialet skinn.
2:a pris: Ett koppel i valfri färg, 3 meter.
 
 
Regler:
För att ha chansen att vinna något av dessa fina priser måste du:
1. Gå med i gruppen "Melodys selar" på facebook.
2. Följa "bunnyday.blogg" på instagram. 
3. Kommentera i detta inlägg att du är med och tävlar.
 
Det är väldigt viktigt att du följer reglerna, hoppar du över något av stegen är du inte med i dragningen (vi har överseende om du inte har facebook eller instagram).
 
 
~ Tävlingen avslutas: 20 december 2014 klockan 23.59, bidrag efter detta blir ej godtagna.
~ Vinnarna presenteras i en dragningsvideo den 24 december 2014 som kommer länkas här på bloggen.
 
Vinnarna har fram till den 1 januari 2015 på sig att kontakta oss på "bunnyday.blogg.se@hotmail.com" för att berätta vad man vill ha. Kom ihåg att vi behöver din adress för att kunna skicka priserna till dig.
 
Du kan läsa mer om produkterna HÄR.
Melodys selar facebook-sida hittar du HÄR.
Bunnyday's instagramkonto hittar du HÄR.