26 oktober 2014: VKKH & TKH

27 Oktober 2014, 18:38
Igår var jag iväg och hopptävlade, en gemensam tävling mellan min klubb och grannklubben. Alla mina kaniner är jag allt stolt över, trots att lättkaninerna inte var så förtjusta i torvet. 
 
Lotus Secret Love
Link gick fruktansvärt fint, lugnt och säkert. Är sjukt stolt, och inte nog med det så vann han klassen genom att gå 1+0, så nu har han bara en pinne kvar i rak innan han är elit!
Grund
Final
 
Humble Bumblebee
Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte ens att Hanny skulle gå igenom banan med tanke på hennes två senaste starter. Men matte har minsan fel, en nolla i grunden och 2 fel i finalen blev en 7:e placering. 
 
Silverados il Migliore
Milton var verkligen inte glad över att tävla inne i ridhus på torv. Han strejkade hyfsat mycket vilket ledde till 2 fel i första lätten samt 2 fel i andra lätten. 
Grund
 
Queen's As
Aron gillade inte heller att hoppa på torv. Han gick inte jättebra, trots det gick han på 3 fel i första lätten samt dubbelnolla i andra lätten. Så en pinne knep han iallafall.
 
Melodys Cabochon Rubin
Rubin gick fruktansvärt bra. Hon flög över det mesta, endast ett litet fel i grunden. Nollade finalen gjorde hon helt utan problem.
Grund
Final
 
Melodys Cabochon Safir
Även Safir gick jättebra. Över förväntan så vann hon över Rubin genom att dubbelnolla. Safir har nämligen inte varit lika på hoppningen som Rubin. Kul att även hon gick superfint!
Grund
Final
 
 
// Mathilda

Miltons tredje pinne

24 Oktober 2014, 22:04
I söndags var jag och några klubbisar iväg och tävlade uppe i Örebro. Alla kaninerna var lite halvt sega och inte riktigt taggade, däremot tog Milton den sista pinnen i första lätten, så nu har han 2 pinnar i rak och 1 i krok, han börjar allt plocka nu med. Fast han har kommit precis utanför så många gånger så det är bara retsamt nu. 
 
Som ni säkert har märkt så har jag haft väldigt fullt upp de senaste veckorna, och jag lär ha det ett tag framöver. Nu har jag dock höstlov så jag ska iallafall se till att få skrivet den sista delen av "Lära kaninen hoppa" och förhoppningsvis hinna publicera den nu på lovet, så jag hoppas den kommer uppskattas. 
Som det ser ut nu ska det vara regn hela lovet. Däremot ska jag hopptävla på söndag samt ställa ut Safir och Rubin nästa lördag, så jag har endå lite att uppdatera om, förhoppningsvis. ;)
 
 
// Mathilda

Utbrott av ohyra på kaniner

20 Oktober 2014, 18:35
Vi skulle vilja råda er alla läsare att titta igenom alla era kaniners pälsar. 
Liksom förra året har det åter igen hittats en hel del kvalster på olika kaniner, detta är något som sprids via direktkontakt kanin-kanin, kläder, hud eller att en kanin suttit på en yta där en kvalsterkanin tidigare suttit. 
 
Detta har hittats på både utställningskaniner samt hoppkaniner, om en kanin i kaningården har kvalster har alla det. Det är otroligt viktigt att behandla för kvalster, annars slutar det med fortsatt spridning och i slutändan kommer alla gårdar att ha det. 
 
Hittas kvalster på en kanin ska denna tas till veterinären för att få medicin utskriven, säg då antalet kaniner du har hemma så medicinen räcker till alla. Du ska även sanera alla kaninburar, skålar, hähäckar, galler samt byta hö och strö. Medlet du avänder vi sanering är VirkonS som du köper i pulverform och blandar med vatten. Detta sprayar du i och utanpå burarna samt låter verka i minst 15 minuter. 
 
Vi vill tipsa er om att läsa förbundsordföraren Lillemor Ljungbergs egna ord om kvalsterutbrottet HÄR.
 
 
- Bunnyday.blogg.se

Höstlov

17 Oktober 2014, 20:59
Då var det äntligen höstlov, ska bli skönt att få ha några lediga dagar hos kaninerna.
Jag vet att uppdateringen från min sida har varit oerhört dålig, men jag har legat hemma och varit förkyld, haft feber och halsont. Så har inte haft mycket att skriva om. 
 
Imorgon är det då dags att städa kaninburarna igen, jag hoppas verkligen att det är fint väder då. Inte direkt det roligaste att behöva städa kaninburar i dåligt väder.
 
 
- Amanda

Skånes Jubileums tävling resultat - dag 1 & 2

16 Oktober 2014, 22:40
Shit vilken helg! Kaninerna har gott som klockor, så himla stolt över dom! Har varit en riktigt trevlig helg med underbara kaninhoppare, blir aldrig besviken på umgenget på tävlingar.
OBS! Kommer inte skriva om alis resultat då det inte var jag som tävlade henne, troligen kommer chrsitel skriva om det senare.
Dag 1
Krok

Midgårdsolens Raavi | Krok medelsvår - Han var ganska off i kroken, han var lite mer överallt än vad han brukar vara. Han gick på 3 i grunden och 2 i finalen, ingen pinne eller placering.
Milleniums once upon a kiss | Krok lätt - Siri gick jätte fint i grunden, lugn och koncentrerad. 2 fel, men sen i finalen så gick haken på kopplet av och hon kom lös och sprang över starten och blev då diskad. Jätte synd då hon gick så fint i grunden men sådant händer.
Pralinens Mercury twilight | Krok lätt - Shit, lilla bebis visade sina framfötter! 1 fel i grunden, ett litet pet bara. 0 fel i grunden och det räckte till en 2:a plats och han fick då sin första krok pinne!
krok lätt - final
Snöflingans Räserstella | Krok lätt -  Rejsa debuterade nu i helgen och hon chokade mig totalt! I grunden gick hon på 3 fel och i finalen 2. Ingen placering men är så nöjd som man kan bli, bara att hon fick hoppa final gjorde mig överlycklig!
 Krok lätt - Final
Dag 2

Rak
Midgårdsolens Raavi | Rak Medelsvår - Raavi har lite probelm med raken, han gillar inte att springa rakt direkt. I grunden gick han på 3 fel varav 2 i korr, dock i finalen gick han dunder fint. Inga kor fel och inget rivet, 0 fel 3+0 räckte till en 2:a plats och fick sin första rak msv pinne ( Rak msv debut).
Rak msv - Final
Milleniums Once upon a kiss | Rak msv -  Siri gick jätte fint, lugn och rakt frammåt. Tyävrr så trillade det 3 bommar i grunden och 2 i finalen så hon kunde inte få pinne och kom då precis utanför. Men jag är jätte nöjd! Det går frammåt med min fina tjej. 
Pralinens Mercury Twilight | Rak lätt - Levi gick lika fint i raken som i kroken, 1 fel i grunden då han hoppade in och la sig mellan två bommar på ett hinder. I finalen så nockade han sista hindrett, typiskt han men jag är så sjukt nöjd. Han har aldrig gått så fint som han gjort denna helgen! 
Rak lätt - Final
Snöflingans Räserstella | Rak lätt - Rejsa gick super fint! Rak debut och allt. Fint flyt och hoppade varje hinder med fin marginel! Hon gick på 0+0(!!) och kom 8:a och fick då sin första pinne i rak! Finaste tjejen!
Rak lätt - Grund
Rak lätt - Final
 
Cup placeringar:
Kiviks cup (Medeslvår)

  • Raavi fick totalt 16 poäng och slutade på en 4:e placering ( pris )
Lilla Gåsens cup (Lätt)
 

  • Levi fick totalt 21 poäng och slutade på en 6:e placering ( Pris )
  • Rejsa fick totalt 22 poäng och slutade på en 7:e placering ( Pris )
Blandade bilder från helgen, Fotografer : Mathilda Gullholm/ Christel Almcrantz & Henny Nilsson.

// Cecilia
 
 
 
 
 

 

Vanlig dag

14 Oktober 2014, 18:58
Hejsan!
Idag har det varit en helt vanlig dag vid kaninerna. Jag började med att släppa ut det första gänget kaniner i hagarna och medan de var ute så passade jag på att äta kvällsmat. Sedan fick de andra kaninerna komma ut i hagarna. Då tog jag itu med de vanliga kvällssysslorna, bytte vatten, fyllde på hö och gav dem pellets. 
 
 
- Amanda

Skånes jubileumstävling: 11-12 Oktober 204

13 Oktober 2014, 12:39
Då var helgens tävlande över, och sen kom man allt hem också. 
Alla kaninerna gick så fruktansvärt bra så jag vet knappt var jag ska börja. Min underbara niner.<3
 
Kan börja med att Link fick en pinne i rak svår så nu fattas bara 2 pinnar till elit. Han kom även 3:a i svårcupen, snapphanecupen. Hanny tog även hon en pinne i rak, så nu saknar hon en pinne i rak och en i krok till svår! Även hon kom 3:a i sin cup, Kiviks cup. Milton tog en pinne i krok och en i rak, det var även hans första pinnar så lite extra stolt är jag allt. Dessutom kom han 4:a i lättcupen, Lilla gåsens cup. Aron tog sin första pinne i krok samt kom 3:a i lättcupen, Lilla gåsens cup. Sen kom även Arons lag (Simpsons) 3:a under lördagens lagtävling i krok!
 
Med mig hem fick jag alltså 5 pinnar, en bärkasse priser, fina minnen, massor med fina foton och 4 nöjda kaniner. <3
 
Lotus Secret Love "Link"
Foto: Henny Nilsson
 
Lotus Secret Love "Link"
Foto: Henny Nilsson
 
Humble Bumblebee "Hanny"
Foto: Henny Nilsson
 
Humble Bumblebee "Hanny"
Foto: Christel Almcrantz
 
Humble Bumblebee "Hanny"
Foto: Christel Almcrantz
 
Humble Bumblebee "Hanny"
Foto: Christel Almcrantz
 
Silverados il Migliore "Milton"
Foto: Henny Nilsson
 
Queen's As "Aron"
Foto: Henny Nilsson
 
Queen's As "Aron"
Foto: Henny Nilsson
 
Queen's As "Aron"
Foto: Henny Nilsson
 
Queen's As "Aron"
Foto: Henny Nilsson
// Mathilda
 
 

Höstbilder

12 Oktober 2014, 20:39
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Amanda

Omflyttning i kaningården

12 Oktober 2014, 17:02
Fyra timmar senare var jag äntligen (nästan) färdig, haha! Började med att städa ut Disas och Lockes box, för att kunna ställa in sommarburarna där och använda dem som vinterburar också. Min nya bur saknar nu bara tak och det ska ordnas i kväll så Locke och Disa får flytta in där tills vidare. Tanken är att senare göra om boxen så det finns "boxar i boxen" så att säga, men det blir nog ett senare projekt...
 
 
Här ska (f.v.) Mimmi, Sasha och Ike bo.
 
Sasha gör sig hemmastadd.
 
Locke är missnöjd med snön (mattes pojke! Jag är så stolt, haha).
 
"Oj vänta, sa du kamera?! Visst får du min snygga sida nu??"
 
Och Disa ser ut som ett gammalt troll med blöta örsnibbar, 
 
Dagens skratt, Elsa vet att det räcker med ett roligt ansiktsuttryck för att göra mattes dag.
 
-Sonia
 

Jubileums imorgon!

10 Oktober 2014, 23:37
Imorgon är det Skånes jubileumstävlining och alla kaninsaker är packade. Både jag (Mathilda), Christel och kaninerna klarade resan ner till Malmö. 
 
Vi ska se till att få ut en uppdatering om alla våra kaniners resultat både imon och på söndag: Saga, Ali, Raavi, Rejsa, Siri, Levi, Link, Aron, Milton och Hanny.
 
 
 
// Mathilda, Cecilia & Christel

Härligt väder

10 Oktober 2014, 23:16
Hejsan, idag fick vi sluta tidigare ifrån skolan och tur nog så hade min mormor inte hunnit åka ifrån stan med mina syskon, så istället för att jag skulle behöva vänta på bussen som skulle gå halv fyra kunde jag åka hem direkt. Så jag hade rätt gott om tid att pyssla vid kaninerna, de fick vara ute i rasthagarna ett par timmar och jag passade på att städa några av kaninburarna och då har jag lite färre burar att ta imorgon.
 
Kaninerna njöt av att få vara ute i hagarna, solen tittade äntligen fram och det var ett riktigt härligt höstväder. Insåg dock att jag måste flytta undan hagarna och räfsa bort lite löv snart, börjar bli en del nu när de ramlar av träden.
Sedan kvällsfodrade jag och gick sedan in för att ta kväll.
 
- Amanda

Anmält till Jubileumsutställningen!

10 Oktober 2014, 20:42
Nu så är kaninerna anmälda till jubileumsutställningen i november! Klubben blir 50 år och det är såklart värt att fira! Ska även gå på festen på kvällen, ska bli roligt!
Med mig kommer jag ha Sasha, Annie, Reiner, Hange och Levai på utställningsfronten, Ike, Dexter och Jean är i dagsläget min hopptrupp, får se om någon läggs till under tiden för anmälan går inte ut än på långa vägar,
 
Var en pissdag idag där luften var som ett fuktigt dis, och snön låg nästan decimetertjock. Kaninerna fick sitta inne idag, måste hitta min overall så jag slipper bli blöt ute hos dem i snön. Men det lär väl ha töat bort till i morgon, hoppas jag... 
 
-Sonia

Mot Skåne

10 Oktober 2014, 15:17
Nu är jag på väg mot Malmö C och Saga är med. Ville egentligen ta med Kiara också men åker inte till Skåne med ovaccinerad kanin så hon fick stanna hemma. Det är ju tävling både lördag och söndag så det ska bli kul! Vi får se hur det går för Saga också, har inte direkt så jättehöga förväntningar faktiskt. Nu är jag då på tåget och har åkt runt 2 timmar, så ungefär halva tiden kvar.. Skriver från mobilen då datorn fick vara hemma, så det blir ett luddigt och kort inlägg men det får duga.
Kommer antagligen inte skriva nåt i helgen men fotar och filmar massor så det kommer upp senare! 
Saga är enkel och resa med, ligger och sover hela tiden ;)

//Christel


Kastrera Chell

09 Oktober 2014, 08:29
Hejsan
Just nu sitter jag och har lite planer på att kastrera Chell, det är nämligen så att jag inte riktigt känner att han passar som avelskanin och jag tror att han kan må bättre som kasterat och få gå ihop med en hona. Så jag sitter och kollar runt lite blend de olika veterinärerklinikerna här på Gotland för att hitta någon som jag anser kommer fungera bäst.
 
Igår fick jag sluta tidigare ifrån skolan, så jag åkte hem direkt och kunde ha kaninerna ute rätt länge i rasthagarna. Det var väldigt uppskattat, passade även på att hoppträna lite med Neo. Det gick väldigt bra! Jag hade även en kvalsterkontroll av kaninerna och det ser lugnt ut på den fronten.
 
 
- Amanda

Safir & Rubin's tredje hoppträning

06 Oktober 2014, 22:15
Nu har både Safir och Rubin hoppat för tredje gången. Båda var jätteduktiga men lite rädda för vedsorteringen bakom huset. 
Safirs tredje hoppträning
Rubins tredje hoppträning
 
Sedan gick även Hanny tom som säkert märktes, så hon paras om i slutet av oktober igen. Sedan är Wega på tidigast dag 30 idag men verkar tom. Dock återstår det att se. Är hon tom får jag se om jag parar henne med samma hane igen eller om jag lånar en svart hane som jag blivit erbjuden för parning. Men det får vänta lite tills en utställning oavsett hane. 
 
 
// Mathilda